Huawei Mate X3 çıkış tarihi belli oluyor

Huawei Mate X3

Google’dan yasaklı teknoloji şirketi Huawei’nin yeni katlanabilir akıllı telefon modeli Mate X3 hakkında oldukça ilginç iddialar var.

Huawei Mate X3 çıkış tarihi belli oluyor. Huawei, bir süredir hem Avrupa’da hem de Amerika Birleşik Devletleri’nde pazar payını düzenli olarak kaybediyor. Tabi bu durumun temel sebebi, Çinli teknoloji devinin Android ekosisteminin dışına itilmesi ve buna bağlı olarak da akıllı telefon modellerinde kendi işletim sistemini kullanmaya zorlanması.

Huawei Mate X3 çıkış tarihi

İşin içine bir de telefon modellerinin ortalama satış fiyatlarıyla karşımıza çıkması durumu eklenince, Huawei’nin albenisi iyiden iyiye azalıyor. Ancak yine de umutsuzluğa kapılmayan Çinli teknoloji devi, uzun bir süredir kendi işletim sistemi olan Harmony’e yatırım yapıyor. İşte şirketin yeni katlanabilir akıllı telefon modeli Huawei Mate X3’de yine bu işletim sistemiyle kutudan çıkacak.

Huawei Mate X3 çıkış tarihi

Huawei Mate X3 çıkış tarihi belli oluyor

Bununla birlikte Mate X3 için son günlerde kulaktan kulağa hayli ilginç bir iddia dolaşıyor. Bugüne kadar ki bütün sızıntılarda gücünü Kirin 9000 4G yonga setinden alacağı belirtilen cihazın, karşımıza Snapdragon 888 4G ile de çıkabileceği konuşulmaya başlandı. Diğer taraftan telefonun tasarımında da çok radikal bir değişiklik yapıldığı gelen bilgiler arasında. Serinin ilk modelinde dışa doğru açılan bir yapıya sahipken ikinci modelde tam tersi bir tasarımla içeriye doğru açılan bir cihaz olarak karşımıza çıkan Huawei Mate X serisi, üçüncü modelde yeniden aslına dönecek ve dışarıya doğru açılan bir tasarıma sahip olacak.

Huawei Mate X3 çıkış tarihi

Tabi bunların hepsi şu an için birer iddiadan ibaret. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse bu ay sonuna kadar beklememiz yeterli. Çünkü Huawei’ye yakın kaynaklar, yeni katlanabilir akıllı telefon modelinin Mayıs ayına girilmeden tanıtılacağını söylüyor.

Galaxy Z modelleri için kötü haber