Huawei Mate 50 serisinin çıkış tarihi belli oldu

Huawei Mate 50 serisi bu yıl gelmeyebilir!

Huawei Mate 50 serisinin çıkış tarihi belli oldu. Huawei, Çin’de düzenleyeceği etkinlikte telefonun dört farklı versiyonunu tanıtacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei, çok yakında akıllı telefonlarına yenilerini ekleyecek. Şirket, bir süredir çeşitli sızıntılar ve söylentilerle gündemde kendisine yer bulan amiral gemisi akıllı telefonu Huawei Mate 50 ve versiyonlarını önümüzdeki ay piyasaya sürecek. Çinli telefon üreticisi, Mate 50 serisinin 6 Eylül’de resmen tanıtılacağını açıkladı. Telefon, Çin’de düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacak. Kısa süre sonra da satışa sunulacak.

Huawei, 6 Eylül’de gerçekleşecek bu etkinlikte kaç farklı akıllı telefon tanıtacağı hakkında net bir açıklama yapmadı. Ancak daha önce gelen bilgiler, Huawei Mate 50 serisinde dört farklı model olacağını gösteriyor. Bu dört model; Mate 50, Mate 50E, Mate 50 Pro ve Mate 50 Porsche Design RS olacak.

Huawei Mate 50

6 Eylül’de Çin’de düzenlenecek etkinlikte Huawei’nin yeni kamera görüntüleme motoru XMage’i de tanıtması bekleniyor. Bu kamera Leica’nın görüntüleme motorunun yerini alacak. Bildiğiniz gibi Leica, Huawei ile olan ortaklığının sonlandırıp, bir başka Çinli telefon üreticisi olan Xiaomi ile güçlerini birleştirmişti.

Mate 50, Mate 50 Pro ve Mate 50 RS’nin Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alması bekleniyor. Ancak Huawei’ye uygulanan yasak nedeniyle üç telefon da 5G destekli olmayacak. Telefonun standart versiyonunun 8 GB RAM’e sahip olacağı söyleniyor. Dahili depolama alanı olarak ise telefon 128 ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçenekle satışa sunulacak. Mate 50 RS’de ise RAM’in 12 GB olacağı söyleniyor.

House of the Dragon yayınlandı; büyük ilgi HBO Max’i çökertti