Huawei nova Y90 resmen tanıtıldı

Huawei nova Y90

Huawei yeni orta segment akıllı telefonu Huawei nova Y90’u resmen tanıttı. Telefon Snapdragon 680 yonga setinden güç alıyor.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Huawei, akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Şirket, resmi internet sitesinde paylaştığı bilgiler ve görsellerle, yeni orta segment akıllı telefonu Huawei nova Y90’ı tanıttı. nova Y90, orta segment bir telefona göre gayet iyi teknik özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Qualcomm’un Snapdragon 680 yonga setinden güç alan telefon, 6.7 inç LCD ekrana sahip. Full HD+ çözünürlüğündeki bu ekranın yenileme hızı 90Hz, dokunma algılama hızı ise 270Hz. Ekranın üstünde yer alan çıkıntıda 8 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor.

Huawei Y90

Telefonun arka kamerasındaki asıl lens ise 50 megapiksel. Ona derinlik ve macro için 2 megapiksellik ikinci bir lens eşlik ediyor. Daire şeklindeki tasarımıyla dikkat çeken arka kamera sisteminde bir de LED flash bulunuyor.

Huawei nova Y90, 5000 mAh’lık bir bataryadan güç alıyor. Telefonda 40W SuperCharge özelliği bulunuyor. Huawei, bu özellik sayesinde telefonun şarjının 30 dakikada 0’dan yüzde 50’ye çıkabileceğini söylüyor.

8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip telefon dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak: Kristal Mavi, İnci Beyaz, Geceyarısı Siyah ve Zümrüt Yeşili.

Yazılım tarafına geldiğimizde karşımıza EMUI 12 çıkıyor. Ancak telefonun Android’in hangi versiyonunu kullanacağı şimdilik açıklanmadı.

Xiaomi 12 Ultra, 5 Temmuz’da geliyor