Huawei Nova Y90 akıllı telefon inceleme

hh gj

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Nova Y90, büyük bir ekrana ve güçlü bir pile sahip. Eğer güncel bir Android telefon arıyor ve çok da para vermek istemiyorsanız, giriş seviyesindeki bu yeni telefona göz atabilirsiniz. Ürün, şu an ülkemizde 7000 bin TL satış fiyatı etiketine sahip. Tabii Huawei Türkiye’nin resmi websitesi üzerinde çeşitli kampanya detayları da sizi bekliyor. Şimdi isterseniz biraz daha detaya inelim.

Huawe Nova Y90, 8.4mm kalınlıkta ve 195 gram ağırlıkta. Çoğunlukla tek elde rahat bir kullanım sunduğunu söylemek mümkün.

Ürün, açık mavi, zümrüt yeşili ve siyah olmak üzere 3 farklı renkle geliyor. Bize deneyimleyebilmemiz için siyah renk geldi ve arka yüzey, yumuşak bir his uyandırıyor, kolay kolay kir ve parmak izi tutmuyor.

Diğer renklere göz attığımızda, açık mavi rengin Huawei kimliğini yansıttığını söylemek mümkün. Zümrüt yeşili rengi ise, siyah kamera halkasıyla birleşerek ortaya premium ve farklı bir görünüm çıkarıyor diyebiliriz. Dolayısıyla favorimiz bu renk oldu.

Huawei Nova Y90, 6.70 inç değerde ekrana sahip.

Çoğu kullanıcı için “büyük” bir ekran boyutu olduğunu söylemek mümkün. Oyun oynamak, bir şeyler izlemek ve okumak için yeterli performansa sahip.

Bu LCD ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor ve özellikle iç mekân kullanımlarında başarılı bir görüntüleme sağlayabiliyor. Ekranın ufak dokunuşlara dahi cevaplar verdiğini ve yumuşak deneyimi sürdürdüğünü söyleyebiliriz.

Telefon, Qualcomm’un 6nm üretim süreciyle hazırlanan Snapdragon 680 işlemcisine sahip. İşlemci, 2.4GHz değerde çalışma hızına erişebiliyor ve bu, özellikle oyun çalıştırma tarafında işinize yarayan bir detay.

Ürünümüzde 6GB RAM ve 128GB dahili depolama mevcut. Böylece hem iyi bir performans elde ediyor hem de dosya depolama tarafında sorun yaşamıyorsunuz.

Huawei, bu telefonunda da Android tabanlı işletim sistemine yer veriyor. Kullanımı kolay bir arayüz var. Uygulamalar için Huawei’nin uygulama mağazasını ve APK sitelerini kullanabiliyorsunuz. Evet, Android uygulamalarının büyük bir bölümü bu cihazda sorunsuz çalışıyor. Peki ya Gmail, Youtube gibi uygulamaları soruyorsanız, bunları da çalıştırabilirsiniz. GSpace uygulamasını telefonunuza kurduğunuzda, pek çok popüler uygulamayı kurmak için erişim elde ediyorsunuz.

Huawei Nova Y90, oyun performansı tarafında da iyi sonuçlar sunuyor. PUBG ve Call of Duty gibi popüler oyunları bu cihazda iyi grafik ayarlarında ve akıcı performanslarla oynayabildik. Uzun süreli deneyimlerde aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık.

Huawei Nova Y90 akıllı telefon inceleme

Gelelim kameralara

Telefonun arka tarafında 3’lü kamera sistemi bulunuyor: 50+2+2MP.

50MP ana kamera, f1.8 açıklık değerine sahip ve özellikle fotoğraf çekim tarafında, sabit çekimlerde beğenimizi kazandı. 2MP makro kamera sayesinde yakın plan detaylar elde edebilir, 2MP derinlik kamerası sayesinde de portre çekimler gerçekleştireblirsiniz.

Video çekim tarafına baktığımızda; 1080p 30FPS, ağır video ve hızlı video çekim gibi modlar bulunuyor. Bir de hem ön hem de arka kamerayı aynı anda aktif hale getirip eğlenceli vlog videolar hazırlamanıza olanak sunan bir çekim modu var. Bu özelliği kullanarak ortaya pek çok farklı günlük çıkarabilirsiniz. Kameralar, özellikle gün ışığında ve fotoğrafçılık tarafında güzel sonuçlar veriyor.

Ön taraftaki 8MP selfie kamerası ise, selfie fotoğraflar ve videolar için ideal. Özellikle gün ışığında güzel performans sunuluyor ve bokeh efektli portreler çekebilmenize imkân sunuyor. Video çekim tarafında da 1080p 30FPS ve hızlı video çekim detayları var.

Huawei Nova Y90, NFC, Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi AC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Pil tarafında da 5000mAh kapasite ve hızlı şarj desteği sunuyor.

Ürün, tek şarj ile normal kullanımda 2 günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor.

Beraberinde gelen HUAWEI SuperCharge (Maksimum 40 W) adaptörü sayesinde yarım saatte yaklaşık %50’lik pil seviyesi elde edebiliyorsunuz. Bu arada, şarj sistemi tarafında aşırı voltaj koruması ve aşırı akım koruması dahil olmak üzere toplamda 2 şarj koruma sistemi olduğunu da belirtelim.

Toparlamak gerekirse, Huawei Nova Y90’ın öncelikle şık tasarımlı bir telefon olduğunu söylemeliyiz. Özellikle de yeşil rengi, fark yaratan bir görünüme sahip. Büyük bir ekranı olması, içerik takibi için sizi avantajlı konuma getiriyor. 5000mAh pil kapasitesi ve hızlı şarj detayının sunulması da “Acaba telefonumun pili hemen biter mi?” endişelerini ortadan kaldırıyor, kısa sürede tekrar şarj edebilme imkânını sunuyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi 10C akıllı telefon: Türkiye’de üretildi!