Huawei nova 12 Resmen Tanıtıldı

Huawei, bir süredir gündemde olan nova 12 serisi telefonlarını bugün resmen tanıttı. Huawei nova 12’nin özellikleri netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei, bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden nova 12 serisi telefonlarını bugün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı. Bu seride Huawei nova 12, nova 12 Pro, nova 12 Ultra ve nova 12 Lite olmak üzere dört farklı model bulunuyor.

Huawei nova 12, 6.7 inçlik AMOLED bir ekranla geliyor. 2412 x 1084 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Ekranın altında bir parmak izi sensörü yer alıyor. Ekranın üzerindeki delikte yer alan selfie kamerası 60 megapiksellik geniş açılı bir lens kullanıyor. Arka tarafa geldiğimizde karşımıza çift kamera çıkıyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Bu ikilinin yanında bir de LED flaş bulunuyor.

Nova 12, Kirin 830 yonga setinden güç alıyor. Dahili depolama alanın konusunda kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 256 ya da 512 GB. İlginç bir şekilde Huawei’nin internet sitesinde telefonun RAM kapasitesine dair herhangi bir detay bulunmuyor. Ancak bugün paylaşılmayan bu detayın önümüzdeki birkaç gün içinde netlik kazanacağı düşünülüyor. Batarya tarafına geldiğimizde ise karşımıza 4600 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 100 W.

Çin’de şimdiden önsiparişe sunulmuş olan Huawei nova 12, 5 Ocak’ta satışa çıkacak. Telefonun Çin dışına ne zaman çıkacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

huawei nova 12 2

Nothing Phone 2A Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı