Xiaomi 12 Ultra, 5 Temmuz’da geliyor

Xiaomi 12 Ultra

Leica tarafından tasarlanan kamerası ve Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setiyle dikkat çeken Xiaomi 12 Ultra, 5 Temmuz’da tanıtılacak.

Çinli telefon üreticisi Xiaomi’nin bu yıl çıkaracağı en dikkat çekici telefonlardan biri Xiaomi 12 Ultra olacak. Son günlerde çeşitli sızıntılarla gündemimize gelen Xiaomi 12S ve 12S Pro gibi 12 Ultra’nın arka kamerası da efsanevi kamera üreticisi Leica tarafından tasarlandı. Ancak Leica tarafından tasarlanan kamerası, Xiaomi 12 Ultra’nın dikkat çekici özelliklerden sadece bir tanesi.

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu için meraklı bekleyişimiz sürerken, Tech Going tarafından paylaşılan bilgiler telefonun çıkış tarihini ortaya çıkardı. Tech Going’e göre Xiaomi yeni amiral gemisi akıllı telefonu 12 Ultra’yı 5 Temmuz’da tanıtacak. Telefonun tanıtım görselleri ve afişleri ise 28 Haziran’da paylaşılmaya başlanacak.

Xiaomi henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Ancak daha önce gelen haberler de temmuz ayına işaret ediyordu. Bu yüzden Tech Going tarafından paylaşılan bu haberin doğru çıkma ihtimali oldukça yüksek.

Xiaomi 12 Ultra

Xiaomi 12 Ultra’nın Leica imzalı arka kamerasında üç lens bulunuyor. Bu üçlü kamera sisteminin ana lensi 50 megapiksel. Ona 48 megapiksellik bir telefoto lensi ve yine 48 megapiksellik ultra geniş bir lens eşlik ediyor. Selfie kamerasının ise Xiaomi 11 Ultra’da olduğu gibi 20 megapiksel olacağı söyleniyor.

Ekrana geldiğimizde karşımıza 6.7 inç LTPO AMOLED bir ekran çıkıyor. Ekranın çözünürlüğü QHD+. Yenilenme hızı ise 120Hz. Telefonun bu yönüyle Xiaomi 11 Ultra’dan ziyade Xiaomi 12 Pro’ya benziyor.

Spandragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacak olan Xiaomi 12 Ultra, isteğe bağlı olarak 8 ya da 12 GB LPDDR5 RAM ile geliyor. Dahili depolama alanı olarak kullanıcılara sunulacak seçenekler ise 256 GB ve 512 GB.

Son olarak bataryaya geldiğimizde karşımıza 4800 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Telefon kabloyla 67W hızında, kablosuz da 50W hızında şarj edilebiliyor. 12 Ultra bu yönüyle 12 Pro modelinin arkasında kalıyor. Xiaomi 12 Pro’da 120W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

Mark Zuckerberg, MetaVerse’ün yüz milyarlarca dolar kazandıracağına inanıyor