Riot Games, ‘Valorant’ sesli sohbetini izleyecek

Riot Games, 'Valorant' sesli sohbetini izleyecek

Riot Games Valorant oyuncuları yakında sözlü nutuklarını geri alabilir zira şirket sohbetlere denetleme getirecek. İşte tüm detaylar.

Cuma günü yayınlanan bir blog gönderisinde Riot Games, oyunlarında yıkıcı davranışlarla mücadele etmek için daha geniş bir çabanın parçası olarak oyun içi sesli sohbeti izlemeye başlama planını açıkladı. 13 Temmuz’da stüdyo, Kuzey Amerika’da oynanan Valorant oyunlarından ses verilerini toplamaya başlayacak. Riot’a göre, yapay zeka modelini “bu yıl içinde beta lansmanı açısından yeterince iyi bir yere” getirmek adına veriler kullanılacak. Bu ilk aşamada Riot, rahatsız edici davranış raporları için sesli değerlendirme kullanmayacağını söylüyor.

Riot Games sohbetleri izleyecek

Stüdyo, “Bu aracı genişletmeyi düşünmeden önce, etkili olduğundan emin olmamız gerektiğini biliyoruz ve hatalar olursa, bunları düzeltebileceğimizden emin olmak için sistemlerimiz var” açıklamasını yaptı.

Riot Games, 'Valorant' sesli sohbetini izleyecek

Bazı oyuncular, Riot’un, şirketin çekirdek seviyesindeki hile önleme yazılımı olan Vanguard’ı piyasaya sürdüğünde yaptığı gibi, sesli iletişimlerini dinlemesi düşüncesinden muhtemelen rahatsız olacaktır. Ancak Riot, sesli değerlendirmeyi, iletişim kurmak için iletişim kuran ve takım arkadaşlarını taciz eden oyunculara karşı “net kanıtlar toplamanın” bir yolu olarak gördüğünü söylüyor. Araç ayrıca stüdyoya, onaylanmış oyunculara geri bildirim sağladığında işaret edebileceği bir şey verecek. Riot, “Bu yepyeni bir teknoloji ve kesinlikle artan problemler olacak” dedi. Ancak oynamayı seçen herkes için daha güvenli ve daha kapsayıcı bir ortam vaadi buna değer” ifadeleri eklendi.

Google Pixel 6a, piyasaya çıkmadan satış mağazasında görüldü