Huawei MatePad Pro 12.6 akıllı tablet incelemesi

ryherher

#İŞBİRLİĞİ

Huawei MatePad Pro 12.6, akıllı tabletler arasında önemli bir oyuncu. Büyük bir ekrana, güçlü bir çipsete ve güçlü bir yazılımsal desteğe sahip. Bitmedi! Ürünün koruyucu kılıflı klavye ve gelişmiş kalem desteği de bulunuyor. Bu sayede çok amaçlı, daha gelişmiş deneyimler mümkün!

Huawei MatePad Pro, başta söylemeliyiz ki fazlasıyla iddialı, önceki nesil Huawei tabletlere kıyasla çok daha gelişmiş bir akıllı tablet.

Kısa bir karşılaştırma yapacak olursak…

MatePad Pro, 12.6 inç değerde devasa bir ekrana sahip ve bu ekranda OLED teknolojisi tercih ediliyor. MatePad 11’de ise, 10.95 inç değerde IPS ekran vardı.

MatePad Pro, arka tarafta çoklu kamera sistemine sahip. Bu sayede geniş açılı çekim, portre çekimler ve 1080p 60FPS video çekimleri gerçekleştirilebiliyor. MatePad 11’de ise, arka tarafta çoklu kamera sistemi bulunmuyordu.

Tabii ki bu yeni tablet, RAM ve depolama kapasitesinden pil değerine kadar pek çok geliştirmeye sahip. Şimdi biraz daha detaya inelim isterseniz…

Huawei MatePad Pro 12.6 akıllı tablet incelemesi

Huawei MatePad Pro 12.6, yalnızca 6.7mm kalınlıkta

Oldukça ince bir tabletten söz ediyoruz. Mat gri renkte ve 609 gram ağırlıktaki ürün, ister yatay, istenirse de dikey konumda rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu, 3. parti uygulamaların ekranı daha iyi kullanabilmesi için de önemli.

Tasarım detaylarına bakıldığında, köşelerden yumuşatılmış hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Arka yüzeyi pürüzsüz hazırlanmış ve çoklu kamera sistemi hafif dışa doğru çıkık olarak konumlandırılmış.

Cihaz, hemen her noktaya eşit ses dağılımı sağlayabilen gelişmiş bir hoparlör sistemine sahip, ki bu sayede evde ya da ofiste kullanırken çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymuyorsunuz. Ürünün tam 8 hoparlörü ve gelişmiş bir mikrofon sistemi var. Bu, internet üzerinden yapacağınız sesli ve görüntülü görüşmelerde de fazlasıyla işinize yarayacak bir detay.

Type-C bağlantı noktasına yer verilmesi de bir diğer artı. Bu sayede kolay kullanım mümkün.

Huawei MatePad Pro 12.6 akıllı tablet incelemesi

Huawei MatePad Pro, 12.6 inç değerde ekrana sahip

Bir tablet için oldukça iyi bir değer olduğunu söyleyebiliriz. Büyük ekran unsuru, özellikle bir şeyler izlemek ve e-kitap okuma gibi deneyimleriniz için idealdir.

Ekran, OLED teknolojisini kullanıyor ve 2500 x 1600 çözünürlük kullanıyor. DCI-P3 geniş renk gamutu, 1500:1 Karşıtlık ve 400 nit parlaklık değeri de bahsetmemiz gereken detaylar arasında yer alıyor. Kısacası, görüntülerin netliği, renk kalitesi ve parlaklığı tarafında iddialı sonuçlar sunuluyor.

Amazon Prime ya da Netflix gibi platform üyelikleriniz varsa, popüler dizi ve filmleri, kaliteli görsel detaylarla izleyebilirsiniz.

Ekranın dikkat çekici bir diğer tarafı ise, ufak dokunuşları dahi hızlıca algılayabiliyor oluşu. Gerçekten yumuşak bir kullanım sunuluyor. Hani parmak ucuyla dahi arayüzde gezinebilirsiniz.

Huawei MatePad Pro 12.6 akıllı tablet incelemesi

Tablet, Huawei’nin Kirin 9000E çipsetiyle geliyor

Ekim 2020’de tanıtılan bu çipset, TSMC’nin 5nm üretim süreciyle hazırlandı. Yani yüksek performansın yanında düşük güç tüketimiyle ön plana çıkan çipsetlerden. Özellikle de ekranda birden fazla uygulama çalıştıran ve aynı anda birden fazla işle ilgilenmekten hoşlananlar için iyi bir çözüm. Çünkü bu tip deneyimlerde performans düşüşlerinden kimse hoşlanmaz.

Bu üst seviye çipsete, 8GB RAM ve 256GB dahili depolama unsurları da eşlik ediyor.

Huawei MatePad Pro, Huawei’nin hazırladığı yeni nesil HarmonyOS işletim sistemine sahip. Bu sistem, kullanımı kolay bir arayüze ve yüksek performansa sahip. Tabii ki Android oyun ve uygulamalarını rahatlıkla çalıştırabiliyorsunuz. Bunun için Huawei’nin AppGallery’sini kullanabilir ya da Petal Search’e başvurabilirsiniz. Bitmedi. İlgi duyduğunuz oyun ve uygulamayı, resmi websiteleri üzerinden de indirip kurabiliyorsunuz.

Tabii Huawei, yazılım tarafında daha fazlasını da sunarak bir Huawei ekosistemi oluşturmanıza yeşil ışık yakıyor. Huawei Share özelliği, bu tablette de sunuluyor. Bu sayede pek çok Huawei akıllı telefon ve dizüstü PC’ye kablosuz olarak, saniyeler içinde bağlanabiliyorsunuz. Peki bu bize neler sunuyor?

Örneğin, ekran paylaşımı yapabilirsiniz. Tablet ekranınızı dizüstü PC’nin ekranına yansıtabilir, tabletinizi bir çizim kâğıdı gibi kullanabilir ve gelişmeleri de PC ekranınızdan takip edebilirsiniz.

Diyelim bir video konferans gerçekleştiriyorsunuz. Bir yandan konuşmacıları takip ederken bir yandan da tabletinizde diğer verileri ve gerekli belgeleri inceleyebilirsiniz.

Ve tabii ki kablosuz bağlantı sayesinde, bir Huawei cihazdan diğer Huawei cihaza kablosuz olarak, bir nevi “sürükle bırak” yöntemiyle dosya transferleri gerçekleştirebilirsiniz.

Ürün, Device + özelliğine de sahip. Kısaca açıklamak gerekirse, Huawei ID kimliğiniz ile login olduğunuz diğer cihazlardaki galerilerinize de bu tablet üzerinden erişebilirsiniz.
Uygulama Çoğaltıcı özelliği ise, büyük ekranı özellikle internet araştırmalarınızda daha verimli kullanmanıza yardımcı olabilir. Örneğin Petal Search’ü açtığınızda, ekranın sol tarafında haber başlıklarını görebilir, tıkladığınızda da sağ tarafta haber detaylarını görebilirsiniz. Tableti dikey konuma getirdiğinizde de tüm ekranı açtığınız haber için kullanabilirsiniz.

Biraz da oyun performansından söz edelim isterseniz. Angry Birds 2 gibi renkli grafiklere sahip ve fizik tabanlı hesaplama yapan bir oyunu, güçlü teknik özellikleri sayesinde bu tablette akıcı detaylarla oynayabiliyorsunuz. Tabii çoklu hoparlör sistemi sayesinde kaliteli işitsel detaylara erişebileceğinizi de hatırlatalım.

Huawei MatePad Pro 12.6 akıllı tablet incelemesi

MatePad Pro’nun arka tarafında çoklu kamera sistemi yer alıyor

Bu, aslında tabletlerde kolay kolay göremediğimiz bir detay. 13MP değerdeki kamera, 1.8 açıklık değerine sahip ve düşük ışık koşullarında da iyi sonuçlar verebiliyor. 8MP kamera ise, geniş açılı çekimler için ideal. Bunlara ek olarak bir de 3D derinlik algılayıcı lens var.

Bir tablette böyle bir kamera sistemine gerek var mı diye sorabilirsiniz… Oysa Huawei, ihtiyaç duyabileceğiniz hemen her noktada yardımınıza koşmaya hazır olduğunu şimdiden ifade ediyor.

Örneğin geniş açılı kamera sayesinde, bulunduğunuz bir mekânı, hemen hemen tüm detaylarıyla fotoğraflayarak ilgili kişilerle paylaşabilirsiniz. Portre çekim modu, bir kişiyi ya da bir objeyi ön plana alarak arka plan detaylarını flu hale getirmenize ve bu sayede güzel fotoğraflar çekmenize imkân sunuyor.

Video çekim imkânlarına baktığımızda, 4K çözünürlükte 30FPS, 1080p çözünürlükte de 60FPS video çekimleri yapabilirsiniz. Çeşitli seçeneklerin bulunduğu hızlı ve ağır video çekim özellikleri de mevcut. Kısacası, üst seviye bir telefonda yer alan kamera özelliklerinin büyük bir kısmı bu tablette de size sunuluyor.

Ön taraftaki 8MP değerdeki kamera da internet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmeler ve VLOG çekimleriniz için iyi ışıklı ortamlarda ideal performans sunuyor. Portre çekim modu, hızlı video çekim modu ve güzellik efektleri gibi detaylar da kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Son olarak, ön kamerayla 1080p 30FPS değerde video çekimleri de yapabilirsiniz.

12.6 inç ekranlı HUAWEI MatePad Pro akıllı tablet, tam 10.050mAh pile sahip

Bu pil, 40w hızlı şarj değerine sahip ve kutudan hızlı şarj adaptörünün çıktığını da belirtelim. Böylece ürünü kısa sürede şarj edebilirsiniz.

Öte yandan, tabletin 27w değerde kablosuz şarj ve 10w ters kablosuz şarj desteği sunduğunu da söylemeliyiz. Yani ürün, pil tarafında da işe yarar birden fazla seçenekle zengin deneyimler sunmayı amaçlıyor.

Deneyimlerimiz sonucu, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü rahatlıkla geride bırakabildik. Tablet, günlük sosyal medya gezintileri ve e-kitap deneyimleri gibi tercihler neticesinde, tek şarj ile daha uzun süreli deneyimler de sunabiliyor. Tabii burada konu, sizin istekleriniz ve kullanım ihtiyaçlarınız doğrultusunda şekilleniyor.

Bünyesinde Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 5GHz gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini de barındıran tablet, koruyucu kılıflı klavye ve dijital kalem desteğiyle çok daha iyi deneyimler sunabiliyor.

Huawei MatePad Pro 12.6 akıllı tablet incelemesi

1.3mm’lik tam boy klavye, yazma tercihleri için güzel detaylar sunuyor

Bilgisayar kullanımlarından aşina olduğumuz pek çok kısayol, burada da geçerli. Tuşların arasındaki boşluklar, kolay kullanım için yeterli ve tuşların çalışma sesleri de oldukça düşük. Yani bir ofis ortamında, arkadaşlarınızı rahatsız etmeden, hızlıca çalışabilirsiniz.

Klavyenin kılıfında yer alan iki seviyeli ekran konumlandırma özelliği de size en uygun görüş açısının sağlanmasına imkân sunuyor.

Kalem tarafına gelirsek…

Bu üründe Huawei’nin 2. nesil M-Kalem’i tercih ediliyor. Şeffaf uç tasarımına sahip olan kalem, kutusunda 2 tane de yedek uca sahip. 9ms’lik gecikme sahip ve eğimli yazmayı da destekleyen kalem, çizim tutkunları için güzel bir tercih olabilir. Hızlıca notlar tutabilir, bir şeyler çizebilir, hatta profesyonel çizimler gerçekleştirebilirsiniz.

HUAWEI MatePad Pro akıllı tablet, Huawei Türkiye’nin resmi websitesi üzerinde, 8.999 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor. Yine bu siteye giderek ürün hakkında daha fazla detaya erişme şansınız da var.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

General Mobile GMWatch akıllı saat inceleme