Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

421756899 10160847538746698 5233232523175171847 n

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Matepad Pro 13.2 akıllı tablet incelemesiyle karşınızdayız. Başta şunu söylemek istiyorum ki Huawei, favori teknoloji markalarım arasında yer alıyor. Bunun pek çok sebebi var. Bir örnek vermem gerekirse, hem daha önce yapılmamış şeyleri yapmayı deniyor hem de mevcut ürün ailelerini belli aralıklarla güncelleyerek her zaman son teknolojiye erişmemize imkân sunuyor. Bu noktada Matepad Pro 13.2 de gerçekten önemli bir tablet. “Nasıl?” derseniz, şimdi açıklama kısmına geçiş yapalım…

MatePad Pro 13.2, hem tasarımı hem de teknik özellikleriyle “amiral gemisi” statüsünde yer alan bir tablet. Hatta beraberindeki fiziksel klavye ve 3. nesil kalem sayesinde bir dizüstü PC kimliğine de rahatlıkla bürünebiliyor. Bu üründe beni asıl etkileyen nokta ise, 13.2 inç değerdeki devasa ekranı oldu. Üstelik bu ekran yalnızca büyük değil, aynı zamanda kaliteli görüntüleme de yapabiliyor. Gördüğümde gerçekten şaşırdım. Tabletlerde bir şeyler izlemek genelde keyiflidir ama bu tablette izlerken sanki bir televizyonda izliyormuş hissine kapılabiliyorsunuz!

Huawei’nin belirttiğine göre bu tablet, şirketin şimdiye dek hazırladığı en büyük ekranlı tablet!

13.2 inç değerdeki ekranda esnek OLED teknolojisi kullanılıyor. Ki bu da tabletlerde bir ilk anlamını taşıyor. “Büyük bir ekran ve ince bir tasarım var. Peki dayanıklı mıdır?” diye endişe ediyorsanız, bizce endişeye gerek yok.

2880 x 1920 çözünürlük sunan ekran, maksimum olarak 1000 nit parlaklık seviyesini de sağlayabiliyor. Bunun anlamı, ürünü yalnızca ev ve ofiste değil, park ve cafe gibi dış mekân deneyimlerinde de keyifle kullanabilecek olmanız.

Tabletimizde TÜV Rheinland Göz Konforu 3.0 teknolojisi de var. Haliyle bu ürünü ister gündelik yaşantınızda, isterseniz de profesyonel yaşantınızda kullanabilirsiniz. Uzun süreli deneyimlerde gözlerinizin rahatsız olmaması önemli. Tablet, bu noktada da görevini iyi yapıyor.

Profesyonel yaşantı demişken, 3:2 görüntüleme oranından da bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Huawei, pek çok ürününde 3:2 görüntüleme oranının sunuyor. Bu, standart 16:9 oranla kıyaslandığında, ekranın alt ve üst kısımlarının genişlemesi ve dolayısıyla tek seferde ekranda daha fazla verinin görüntülenebilmesi anlamını taşıyor. Bir web sayfasında makale okurken ya da bir Excel tablosuyla ilgilenirken ekranda aynı anda daha fazla bilgi görüyorsunuz. Bu, hem kolay kullanım hem de zaman tasarrufu için önemli.

Ek olarak, böyle bir ekranda çoklu pencere özelliğini de kullanmalısınız. Aynı anda birden fazla uygulamayı açarak işlem yapabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

Peki ekran büyüklüğünün, cihazın kalınlığı ve ağırlığına olumsuz bir etkisi var mı dersiniz? Hayır, yok!

Ürünümüz sadece 5.5mm kalınlıkta ve 580 gram ağırlıkta. Rakip amiral gemisi tabletlerle kıyaslandığında, zaten daha büyük ekran boyutu var. Artı olarak rakiplere kıyasla hem daha ince hem de daha hafif! Bu gerçekten çok önemli bir mühendislik başarısı! Cihazın hem kullanımı hem de taşınabilirliği tarafında ciddi katkılar sağlıyor.

Zaten cihazın çok şık bir tasarımı var. Huawei, bu ürününde cam elyaf arka kapak malzemesinden yararlanıyor. Dolayısıyla arka yüzey pürüzsüz ve köşelerden yumuşatılmış hatlar var. Ekran çerçeve oranı %94, ki bu da şimdiye dek elde edilmiş en yüksek oran.

Altılı hoparlör sistemi, fiziksel tuşları ve Type-C bağlantı noktasıyla başarılı bir tasarım var. Tabii arka taraftaki dual kamera sistemi dışarıya doğru biraz çıkıntılı tasarlandığı için ürünü sert bir yüzeye konumlandırırken dikkatli olmanızda yarar var. Zarar görmesini istemezsiniz, değil mi?

Hoparlör demişken…

Ev ya da ofis deneyimlerinizde, bir kulaklığa ihtiyaç duymadan güçlü işitsel detaylar elde edebiliyorsunuz. Burada merak ettiğim nokta, ses seviyesi yüksek olsa bile acaba detayların birbirine karışmadan sunulup sunulamadığıydı… Neyse ki korkular yersiz. Kulaklarınız, duyduklarını sevecektir. Tabii kulak sağlığınız için ses düzeyini çok yükseltmemenizi öneriyoruz.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

Güçlü işlemci ve dahası Huawei MatePad Pro 13.2’de!

Huawei MatePad Pro 13.2, gücünü Kirin 9000W’dan alıyor. Bu güncel ve güçlü bir işlemci. Ek olarak 12GB RAM ve 512GB dahili depolama faktörleri var.

Huawei’nin kendi işletim sistemi HarmonyOS 4 ile gelen ürün, kullanışlı bir arayüze sahip. Ön yüklü olarak Petal Search, Petal Haritalar ve Petal Klip gibi Huawei’nin hazırladığı kullanışlı uygulamalar var. Dahası için Huawei AppGallery’yi kullanabilirsiniz. Tabi bu Android tabanlı bir ürün olduğu için oyun ve uygulamaların kendi sitelerinde yer verilen APK dosyalarını da indirebilirsiniz. Hatta AppGallery’den GBox’u indirebilir, sonrasında da YouTube ve Gmail gibi popüler Google uygulamalarını da tabletinize kurup kullanabilirsiniz.

Ürün, oyun deneyimleri tarafında da iddialı. Bu üründe Angry Birds gibi fizik tabanlı platform oyunlarını keyifle oynayabilirsiniz. Hem renkli görseller hem de şirin müziklerle keyifli anlar yaşayacağınızı düşünüyorum.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

İster bir çizim pad’i, ister bir dizüstü PC gibi kullanın

Huawei Matepad Pro 13.2, gelişmiş bir fiziksel klavye ve 3. nesil Huawei kalemle de kullanılabiliyor.

Şimdiye kadar siyah renkte klavyeler deneyimlemiştim. Bu kez deneyimleyebilmem için beyaz renkte klavye geldi. Görünümü zaten hoş. Tuşlar genellikle büyük ve yumuşak basım hissi sunuluyor. Keşke olsaydı diyeceğim şey ise, Türkçe karakterler. Belki bir sonraki sefere bu da olur.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

Klavye yardımıyla notlar alabilir, dosyalarınızı düzenleyebilir, gelen e-mail’lere hızlıca cevaplar yazabilirsiniz. Tabii hesap kitap işleri tarafında da bazen dokunmatik ekran yerine fiziksel klavyenin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

3. nesil Huawei kalem ise, çizim tutkunları için adeta mürekkebi bitmez bir kalem diyebiliriz. Bu kez uyguladığınız baskıyı daha iyi algılayarak çizgileri ona göre belirliyor. Tutuş hissi zaten rahat ve ucu da bir kalemle çizim yapıyormuşsunuz hissini verebiliyor. Oldukça hafif ve manyetik yapıda. Çizime ara verdiğiniz kısa molalarda, tabletin üzerine konumlandırarak şarj edebilirsiniz.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

Gelelim kameralara

Cihazın ön tarafında 16MP kamera var. Arka tarafta ise ikili kamera sistemini görüyoruz. Yani 13MP kamera ve 8MP değerde 112 derecelik geniş açılı görüntüye imkân sunan yardımcı kamera. 1080p 60FPS ya da 4K 30FPS değerde videolar çekebiliyorsunuz. Bu kameralar, günümüz dünyasını göz önüne aldığımızda, özellikle iş ve okul süreçleri için önemli. Uzaktan eğitim alıyor ya da freelance olarak çalışıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda, kısa aralıklarla görüntülü online toplantılar da yapılır. Eh, Matepad ile sorun yaşamanız zor.

Az evvel ürünün güçlü bir hoparlör sistemi olduğunu söylemiştim. İyi bir mikrofon sistemi ve kaliteli kameralarını da işin işine kattığımızda, hem siz hem de paylaşmak istediğiniz diğer detaylar gayet net detaylarla karşı tarafa ulaşabiliyor.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

Kablosuz bağlantılar, pil ve hızlı şarj detayları

Ürünümüzde 10,100 mAh pil var ve tek şarj ile gün boyunca gerçekleştireceğiniz yoğun deneyimlerde size yardımcı oluyor. Ek olarak beraberinde gelen hızlı şarj adaptörü yardımıyla da dakikalar içinde ciddi pil artışları elde ediyorsunuz.

Ürünün yanında 88w hızlı şarj destekli adaptör geliyor ve ufak boyutları sayesinde yanınızda taşıyabilir, isterseniz akıllı telefon ve uyumlu diğer cihazlarınızı da şarj edebilirsiniz.

Bu adaptörün hoşuma giden bir özelliği ise, üzerinde hem USB Type-A hem de Type-C girişi barındırıyor olması. Evet, iki tane giriş var ve bunu ilk kez bu modelde gördüğümü söylemeliyim. Huawei, bu tip dokunuşlarla gerçekten akılda kalıcı olmayı beceriyor.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

Toparlamak gerekirse Huawei MatePad Pro 13.2…

Huawei Matepad Pro 13.2, çok amaçlı kullanılabilecek bir üst seviye akıllı tablet.

İster sadece standart tablet olarak kullanın, ister kalem yardımıyla bir çizim tableti, isterseniz de klavyesi yardımıyla bir dizüstü PC formunda kullanın. Bu kadar çeşitliliğin sunulması çok iyi.

13.2 inç değerdeki büyük ekran faktörü beni çok etkiledi. Şirketin en büyük ekranlı tableti ve hem dokunuşlara verdiği cevaplar hem de sunduğu görüntüleme kalitesi çok iyi.
Peki ne amaçla kullanacağız? İster evde, ister ofiste, ister iş amaçlı, isterseniz de eğitim amaçlı kullanabilirsiniz. Hem de yıllarca!

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!

Poco X6 5G inceleme