Huawei MatePad Pro 12.6 inç ekranlı tablet!

c ber

#İŞBİRLİĞİ

Huawei‘nin kısa süre önce görücüye çıkardığı iddialı tablet modeli MatePad Pro ile karşınızdayız. 12.6 inç değerde oldukça büyük bir ekrana sahip bu ürün, ince ve şık tasarımıyla da kolaylıkla taşınabiliyor ve hem iş hem de okul hayatınızda size eşlik etmek istiyor.

Huawei MatePad Pro tablet, 6.5mm kalınlıkta yaklaşık 609 gram ağırlıkta. Köşelerden yumuşatılmış hatları, dışa doğru hafif çıkıntılı tasarlanan çoklu kamera sistemi ve Huawei Sound teknolojisinin kullanıldığı hoparlörleri var.

İster dikey, isterseniz de yatay olarak kullanın. İster bir elektronik kitap okuyun, ister oyun oynayın, isterseniz de Huawei kalemle bir toplantıda notlar alın, bir seyahat esnasındaki vakitlerinizi değerlendirmek adına çizimler yapın, arkadaşlarınızla paylaşın…

Tabletlerin günümüzde “taşınabilir PC” formunu yakalayabildiklerini söyleyebiliriz. Bu noktada, Huawei’nin güncel hamleleri de fazlasıyla önemli.

Huawei MatePad Pro 12.6 inç ekranlı tablet!

MatePad Pro tablet’i Huawei’nin kısa süre önce İstanbul’da gerçekleştirdiği özel bir etkinlikte ilk kez görme ve deneyimleme şansımız olmuştu. Kendi fikrimi belirtmem gerekirse, ilk etapta büyük ekran faktörü beni çok etkilemişti. Tablet test için geldiğinde ve onunla daha fazla vakit geçirdiğimde de gördüm ki boşuna etkilenmemişim…

MatePad Pro, tam 12.6 inç ekran boyutuna sahip. Neredeyse bir laptop ekranı kadar büyük. Güzel olan bir diğer nokta ise, 120Hz tazeleme değerinin sunuluyor olması. Yani yalnızca büyük görüntü değil, aynı zamanda o görüntünün net ve akıcı detaylarla sunulması da hedefleniyor.

Sunulan renkler, gerçek hayattaki renklerle neredeyse aynı tonlarda. Bu, dijital ortamda tasarımlar gerçekleştiren, fotoğraf ve video işleriyle uğraşan profesyoneller için önemli aslında.

OLED teknolojisinin kullanıldığı bu ekran, 2560 x 1600 çözünürlük, 600 nit parlaklık değeri ve 1ms’den daha az tepki süresi sunarak “premium deneyim” sağlıyor diyebiliriz.

Tabletimizde yer verilen ve beğeni toplayacağını düşündüğümüz bir diğer özellik ise, Always on Display özelliği. Evet, bunu genellikle akıllı telefonlarda görüyorduk. Huawei, tablet tarafında da daha az pil tüketimi ve daha kolay kullanım için bu detayı es geçmemiş. Saat, tarih ve pil detayı gibi bilgileri görebilir, sunulan görsel seçenekler arasından tercih yapabilir, hatta kendi fotoğraflarımızı kullanarak da kişiselleştirmeler yapabiliriz.

Bu detayları bir tablette kolay kolay göremediğimizi de belirtelim. Hani “Fark yaratıyor” derler ya, işte bu deyimi MatePad Pro için kullanabiliriz.

Huawei MatePad Pro 12.6 inç ekranlı tablet!

Tabletimiz, Huawei’nin Kirin 9000E işlemcisiyle geliyor

5nm üretim süreciyle hazırlanan bu işlemci, 3.13 GHz çalışma hızına kadar erişebiliyor. Ayrıca, bu tablette Mali-G78 GPU da var. 24 çekirdekli bu GPU, ilk kez tanıtıldığı 2020 yılında, “Bir Huawei cihazda yer alan en güçlü GPU” olarak lanse edilmişti.

Bu detaylara ek olarak, tabletimizde 8GB RAM ve 256GB dahili depolama değerleri mevcut.
Kısacası, amiral gemisi statüsünde bir tabletle karşı karşıyayız.

MatePad Pro tablet, Huawei’nin yeni Harmony OS 3 mobil işletim sistemiyle geliyor. Akıcı bir arayüz var. Ön yüklü olarak pek çok işe yarar uygulama sunuluyor ve istenirse dahası için Huawei AppGallery’ye gidilebiliyor. Burada yerli ve yabancı pek çok oyun ve uygulama var. Hatta yerli bankaların resmi uygulamaları da mevcut.

“Bu cihazda Android oyun ve uygulamaları çalışıyor mu?” diye soruyorsanız, cevabımız “evet, çalışıyor” olacaktır. Zira cihaz, Android tabanlı bir sisteme sahip. İster uygulama mağazasından, isterseniz de uygulama ve oyunların resmi websitelerinden APK dosyalarını da indirebilirsiniz.

Bunlara ek olarak, Huawei uygulama mağazasındaki GSpace adı verilen uygulamayı da kurabilirsiniz. Böylelikle Gmail’den Google Haritalar’a, YouTube’dan Instagram’a kadar en popüler uygulamaları da tabletinizde kullanabilirsiniz.

Huawei, bu ürününde sıvı soğutma sistemini kullanıyor. Böylelikle uzun süreli deneyimlerde, yüksek işlemci gücü gerektiren uygulamaların çalıştırılma süreçlerinde de aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık.

Tabii büyük bir ekran, güçlü teknik detaylar ve sıvı soğutma sistemini bir arada düşündüğümüzde, bu cihazda aynı anda birden fazla uygulamayı da iyi performansla çalıştırabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Örneğin, ekranın bir köşesinde not alırken diğer köşesinde de YouTube’da sevdiğiniz videoları takip edebiliyorsunuz.

Huawei MatePad Pro 12.6 inç ekranlı tablet!

Gelelim kameralara…

Tabletlerde genellikle kamera kurulumu üzerinde çok durulmaz. MatePad Pro, bu noktada da pek çok rakibinden ayrılabiliyor. Şöyle ki…

Cihazın arka tarafında üçlü kamera sistemi var: 13MP + 8MP + 3D derinlik algılayıcısından oluşan sistem, size bol seçenek sunuyor.

Genellikle telefonlarda görmeye alışık olduğumuz geniş açılı çekim, 10X zoom gibi özellikler burada var.

1080p 60FPS ve 4K 30FPS video çekim özellikleri de var. Böylelikle arkadaşlarınıza göstermek için bir ürünü detaylıca kayıt altına alabilir ya da örneğin gittiğiniz bir iş gezisinde, manzara videoları çekebilirsiniz. Tabii bu kameralar, online toplantılarda da detaylı sunumlar için işinize yarayacaktır.

Huawei bu tablette ağır çekim video özelliğini dahi sunuyor.

Ön kameramız ise, 8MP değerde. Portre fotoğraf çekim modu ve 1080p 30FPS video çekim modu mevcut.

Ön kamera, görüntülü görüşmelerde genelde tercih edilen kameradır. Yetkililer bunu bildiği için bu tarafta bir takım geliştirmeler de sağlamış.

Hem görüntü hem de ses kalitesi başarılı. Ses sistemi, ortamdaki gürültü düzeyini en aza indirerek sizin sesinizin karşı tarafa berrak detaylarla erişmesini sağlıyor. Yapay zekânın önemini böylelikle bir kez daha görebiliyoruz.

MatePad Pro, bünyesinde Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı seçeneklerine sahip.

Böylelikle gerçek kablosuz kulaklığınızı saniyeler içinde cihazınızla eşleştirebilirsiniz. Kullanım deneyiminizi geliştirmek için bu sürece kablosuz klavye ve mouse’u da dahil edebilirsiniz.

Wi-Fi 6, uyumlu bir internet altyapınız olması durumunda yüksek boyutlu dosyaların kısa sürede indirilebilmesi ve yüksek çözünürlüklü videolar gibi içeriklerin kesintisiz izlenebilmesi için önemli. Tabii hem okul hem de iş dünyasında ihtiyaçlara göre örnekler çoğaltılabilir.

Tabii Super Cihaz özelliğini de unutmamak gerekiyor. Bu özelliği aktifleştirdiğinizde, uyumlu Huawei tablet, akıllı saat ve telefon gibi cihazlar arasında takılma olmadan ekran geçişleri sağlayabiliyorsunuz. Telefonda izlemeye başladığınız bir diziyi, kaldığı yerden tabletten sürdürebilirsiniz örneğin.

Çoklu ekran iş birliği, dosyaların sürükle bırak yöntemiyle kablosuz olarak farklı cihaza aktarılması ve görüntülü görüşmelerin aktarılabilmesi için Huawei Share özelliğinin de yerli yerlinde olduğunu söylemeliyiz.

Peki veri depolanması ve istenen her noktada güvenle erişim konusu ne olacak? Burada da Huawei’nin bulut depolama servisini kullanabileceğinizi hatırlatalım.

Tabletimiz 10050mAh pille geliyor. Bu pil, 40w Huawei SuperCharge teknolojisine sahip ve uyumlu adaptör, ürünün kutusunda geliyor.

Bunlara ek olarak, tabletimizde kablosuz hızlı şarj ve ters şarj gibi işe yarar, hatta yeri geldiğinde hayat kurtarabilecek şarj özellikleri de bulunuyor.

Ürün, tek şarj ile gündelik kullanımda 1 iş gününü geride bırakmanıza yardımcı olacaktır. Şarj adaptörü ufak boyutlarda olduğu için yanınızda rahatlıkla taşıyabilir, ihtiyaç duyduğunuzda da kısa süreli şarj işlemleriyle ekstradan saatlerce kullanım imkânı elde edebilirsiniz.

Huawei MatePad Pro 12.6 inç ekranlı tablet!

Tabii konu gelişmiş bir tablet olunca, kullanılabilirlik tarafında daha fazlasını beklemek normal.

Huawei de bunun farkında. Bu ürün, Huawei’nin bluetooth klavyesiyle ve yeni nesil kalemiyle de kullanılabiliyor.

Örneğin, şu an elimizde Huawei M-Pencil 2022 var. Bu kalemle ekran kapalı olsa bile kısa sürede açıp hızlı notlar alabilir, ekranda belirlediğiniz bölgeden ekran görüntüsü alarak düzenlemeler yapabilir, basit çizimler yapabilir, hatta gelişmiş karikatür ve tasarımlar üzerine çalışmalar yapabilirsiniz.

Bu yeni kalem, kutuda şeffaf ucu takılı olarak geliyor. Bu, önceki kaleme kıyasla daha iyi bir çözüm aslında. Zira şeffaf uç, çizim yaptığınız süreçte, uc kısımdaki çizim alanını daha iyi görebilmenize imkân sunuyor. Tabii isterseniz ucu değiştirebilirsiniz de.

Bu kalemle şöyle bir özelliği de deneyimleyebiliyorsunuz. Diyelim ki bir tasarım üzerinde çalışıyorsunuz ve bir renk tonu çok hoşunuza gitti. O renk tonunu kopyalayarak farklı bir projede de kullanabiliyorsunuz. Şahsen ben, bu tip hamleleri PC’de sürekli yapıyorum. Tablet tarafında da olması sevindirici.

Kısacası Huawei, gelişmiş bir tablet modeliyle karşımızda.

Üst seviye performans ihtiyacı olan kullanıcılar için güzel bir örnek. İş ya da okul süreçlerinizde kullanabileceğiniz, fırsatını bulduğunuzda da eğlenceli içerikler tüketebileceğiniz bir ürün.

Ürünün 12.6 inç ekran ve 120Hz tazeleme değeriyle geliyor olması şahsen beni çok etkiledi. Öte yandan, arka tarafta çoklu kamera kurulumuna yer veriliyor olması ve kablosuz bağlanılabilirlik tarafında kullanımı geliştiren imkânların olması, gerçekten sevindirici.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo A96: Gündelik kullanım için ideal telefon