Huawei Mate XT’ye İlgi Büyük

Huawei Mate XT

Huawei’nin geçtiğimiz hafta ön siparişe açtığı üç kez katlanabilen ilk telefonu Huawei Mate XT, kullanıcılardan büyük ilgi görüyor.

Huawei, heyecanla beklenen yeni katlanabilir telefonunu bugün resmi olarak tanıttı. Üç kanatlı ilk katlanabilir telefon olmasıyla dikkat çeken telefon, aslında daha tanıtılmadan ön siparişe açılmıştı. Huawei Mate XT adını taşıyan telefon için ön siparişler 7 Eylül’de başladı. Bu üç günlük süre içerisinde alınan kayıtlar, Mate XT’nin bu yıla damga vuran telefonlardan biri olabileceğini gösteriyor. Huawei, bugün telefonu tanıtmadan önce, Mate XT’nin üç gün içinde 3 milyondan fazla ön sipariş aldığını açıkladı. En düşük versiyonu 2800 dolara satılan bir telefon için bu oldukça etkileyici bir rakam. Görünen o ki Mate XT’nin benzersiz tasarımı, yüksek fiyatına rağmen pek çok kullanıcının ilgisini çekmesini sağlamış. Şimdi asıl soru telefonun sonraki haftalarda bu performansı sürdürüp sürdüremeyeceği.

huawei mate xt 1 5

Huawei Mate XT, tam olarak açılmış halinde 10.2 inçlik bir ekrana sahip. Telefonun bir kanadı kapatıldığında bu ekranın boyutu 7.9 inçe düşüyor. Her iki kanat da kapatıldığında ise Mate XT 6.4 inçlik bir ekranı olan, standart bir telefon gibi kullanılabiliyor. 10.1 inçlik bu LTPO OLED ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Tam açık haldeyken ekranın çözünürlüğü 3,184 x 2,232p. Huawei bu ekranı 3K olarak tanımlıyor.

Huawei Mate XT’nin yonga seti henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak yonga setinin Pura 70 serisinde de kullanılan Kirin 9000 olacağı söyleniyor. Telefonun en üst versiyonunda bu yonga setine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonda 5600 mAh’lık bataryasında 66W hızlı şarj ve 50W kablosuz şarj özellikleri bulunuyor.

Kamera tarafına geldiğimizde ise bizi dörtlü arka kamera karşılıyor. Bu dörtlü kamera sisteminin ana lensi 50 megapikssel. OIS destekli bu ana lense 12 megapiksellik telefoto kamera ile 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Dördüncü sensör ise otofokus modülü. Telefonda bir de 8 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Ama zaten telefonun yenilikçi tasarımı arka kameranın da selfie çekmek için kullanılmasına olanak sağlıyor.

Amazon Prime Gaming Bu Ay 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor