Huawei Mate 8’in çıkış tarihi kesinleşti!

huawei mate 8 performans

Çinli Huawei’nin Kasım ayının sonunda duyurduğu amiral gemisi Mate 8, sonunda satışa çıkıyor. Huawei Mate 8’in çıkış tarihine ilişkin detaylar haberimizde.

huawei-mate-8-performans

Uzun bir söylenti sürecinden sonra Kasım ayının sonunda duyurulan Huawei Mate 8, gerek performansı gerekse tasarımı ile dikkat çekmişti. Firmanın Mate serisinden gelen mirasını kullanan cihaz, şu sıralar Android dünyasının en merak edilen akıllı telefonlarından bir tanesi. Aslında bu cihaz phablet kategorisine giriyor. Dolayısıyla sadece akıllı telefon demek doğru olmayabilir.

Huawei Mate 8’i bu kadar önemsememizin iki sebebi var. Bunlardan ilki firmanın önceki modeli olan Mate 7’nin çok beğenilmesi. Dolayısıyla Huawei Mate 8, bazı beklentilerle bekleniyor. İkinci sebep ise cihazda kullanılan HiSilicon Kirin 950 yongası. Huawei’nin kendi işlemcisini kullanan bu model her ne kadar ARM mimarisi üzerine inşa edilmiş olsa da performans rakamları şaşırtıcı. Telefon, AnTuTu’da 95.000 puan almayı başarmıştı. Bu rakam şimdiye kadar piyasaya çıkan cihazlar arasında alınan en yüksek puanlardan bir tanesi. Tabii telefonun fiyatı da dikkat çekici. 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı sunan versiyon 470 Dolar, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı sunan versiyon ise 600 Doların altında satışa çıkacak.

Firma, telefonun lansmanında teknik özelliklere ve fiyata detaylıca yer vermiş ancak telefonun çıkış tarihinden bahsetmemişti. Kısa bir süre önce basına sızan bilgilere göre cihaz bu hafta içerisinde satışa çıkacak. İddia edilen tarih 9 Aralık. Cihazın ülkemizde de satışa çıkmasını bekliyoruz ancak Türkiye’de bu tarihte satışa çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Giyilebilir ürünlerde en iyi 3 marka belli oldu!