Huawei Mate 30 çıkış tarihi netlik kazandı

huawei mate 30 pro

Akıllı telefon sektörünün önde gelen isimlerinden Huawei yeni amiral gemisi modeli için gün sayıyor. İşte Huawei Mate 30 çıkış tarihi ve konu hakkındaki diğer detaylar.

Teknoloji dünyası bir süredir Samsung’un yeni amiral gemisi modeline kitlenmişti. Nitekim Note 10 ve Note 10+ modellerinin tanıtılmasıyla birlikte gözler Huawei’ye çevrildi.

Bilindiği üzere Çinli üretici her yıl düzenli olarak 2 amiral gemisi serisi ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıkıyor. Yılın ilk yarısında P serisinin yeni modelleri tanıtılırken, son çeyreğe doğru da Mate serisinin yeni modelleri gün yüzüne çıkıyor.

Nitekim önümüzdeki dönemde Mate serisinin yeni modelleri satışa sunulmuş olacak. Peki Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro ne zaman satışa sunulacak?

Sızdırılan son bilgilere göre Huawei, Mate serisinin yeni modellerini 19 Eylül’de satışa sunmayı planlıyor.

Çinli üretici yeni amiral gemisi modelinde hali hazırda geliştirme aşamasında olan Kirin 990 yonga setini kullanacak. 7nm+ üretim sürecine tabi tutulacak olan bu yonga setinin, Kirin 980’e oranla yüzde 20 daha hızlı olması bekleniyor. Elbette bu söylentilerin doğruluğunu performans testlerinin sonuçlarında görmemiz de önemli.

Şimdilik Huawei’nin Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerini nasıl fiyatlandıracağı bilinmiyor. Muhtemelen Avrupa ve ABD fiyatlarına önemli bir oynama olmayacaktır. Yani telefonlar 1000 dolar ile 1000 euro civarında etiketlerden satışa sunulacaktır. Fakat ülkemizde bu modellerin hangi etiketi taşıyacağı tam bir muamma. Bekleyip göreceğiz.

Oppo Reno 5G ve Turkcell 5G dünya rekoru kırdı