Huawei Mate X2 tasarımı ortaya çıktı

Huawei katlanabilir ekran patenti

Huawei’nin yeni katlanabilir ekranlı modelinin tasarımı sızdırıldı. İşte Huawei Mate X2 tasarımı ve diğer detaylar.

Katlanabilir akıllı telefon sektörüne Samsung’la birlikte öncülük eden Huawei, şu aralar yeni Mate X modeli üzerine yoğunlaşmış durumda.

Bilindiği üzere Huawei’nin daha önce satışa sunduğu Mate X ve Xs modelleri dışa doğru katlanan bir yapıya sahipti. Lakin bu yapı çok kullanışlı olmadığı için Huawei yeni Mate X modelinde aynı Samsung gibi içe katlanan bir yapı tercih edecek.

Peki yeni Mate X modeli nasıl bir tasarım çizgisine sahip olacak? Geçtiğimiz gün Mate X2 modeline ait ilk tasarım patentleri ortaya çıktı. Bu patentlere göre Mate X2 modelinde aynı Note modellerinde olduğu gibi cihazın içerisine girebilen bir kalem de yer alacak.

İşte Huawei Mate X2!

Huawei’nin yeni katlanabilir ekranlı modeli için sızdırılan patent tasarımlarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

huawei mate

Evet sızdırılan görsellerde de göründüğü üzere Huawei Mate X2 içe doğru katlanan bir yapıya sahip olacak. Telefonun sol tarafında bir ince bir tab yer alacak. Bu kısımda da ana ekrana yardımcı olarak kullanılabilecek ikinci bir ekran yer aldığını görüyoruz. Muhtemelen telefon katlı şekildeyken bu ekranda bildirimleri görüntüleyebileceğiz.

Genel itibariyle bakıldığında Mate X2 hayli şık bir tasarıma sahip. Özellikle de Mate X ve Xs ile kıyaslarsak. Bakalım Çinli üretici yeni katlanabilir ekranlı telefonu için nasıl bir ücret talep edecek.

Huawei Watch GT2 en iyi akıllı saat seçildi