Huawei Mate 30 satış rakamlarını açıkladı

huawei mate 30

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, son amiral gemisi modeli Mate 30’un satış rakamlarını açıkladı. İşte Huawei Mate 30 satış rakamları.

Son dönemde ABD ile arasındaki gerilimden ötürü akıllı telefon pazarında kan kaybetmesi beklenen Huawei, yoluna dolu dizgin devam ediyor. Yeni çıkan modellerinde Google servislerine yer veremeyen Çinli üreticinin Avrupa pazarında kan kaybetmesi bekleniyordu. Fakat açıklanan mali raporların ardından Huawei ve Honor’un Avrupa’da sanıldığı kadar kayıp yaşamadığı ortaya çıktı.

Çinli üretici geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla, telefon satışlarının son derece yolunda gittiğini gözler önüne serdi. Huawei CEO’su Richard Yu, Madiapad Pro etkinliğinde Mate 30 serisinin satış rakamlarına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Yu, Mate 30 modellerinin şimdiye kadar 7 milyonun üzerinde sattığını vurguladı. Mate 20 ile kıyaslandığında Mate 30 satışlarının hatırı sayılır derecede arttığını söyleyen Yu, önümüzdeki dönemde bu rakamın daha üst noktalara çıkacağını duyurdu.

huawei mate 30

Şunu dip not olarak hatırlatmak isteriz. Huawei Mate 30 modellerini pek çok pazarda henüz satışa sunmuş değil. Hatta Mate 30 modellerinin satışa sunulduğu ülke sayısı bir eldeki parmak sayısını bile anca geçer. Bu durumun temel nedeni ise az önce bahsettiğimiz üzere Mate 30 modellerinde Google servislerinin yer almıyor oluşu. Muhtemelen Asya pazarındaki müşteriler bu durumu o kadar da önemsemiyorlar. Fakat aynı durum Avrupa’daki müşteriler için geçerli olmayabilir.

Huawei MatePad Pro tanıtıldı! İşte özellikleri