TSMC Huawei ile yola devam kararı aldı

tsmc

ABD merkezli şirketlerden darbe üzerine darbe yiyen Huawei’ye TSMC destek çıktı. Tayvanlı şirket, Huawei ile yola devam kararı aldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son dönemde Trump hükümetinin baskısıyla pek çok ABD merkezli şirket Huawei’ye yaptırım uygulama kararı almıştı. Google, Intel, ARM ve Qualcomm ABD hükümetinin Huawei’ye karşı aldığı kararları destekleyen ilk isimler oldu.

Özellikle Google’ın Çinli üreticinin Android lisansını iptal etmesi küresel ölçekte ses getirmişti. Google’ın ardından Intel ve Qualcomm’da çip konusunda Huawei’yle olan işbirliklerini durdurduklarını açıkladılar.

Tayvanlı şirketten Huawei’ye destek

En büyük darbe ise ARM’den geldi. ARM tarafından yapılan açıklamada Huawei ile olan ticari ilişkilerin sonlandırıldığı belirtildi. Bu şu anlama geliyor. Huawei ARM tabanlı çipleri artık üretmeyecek ki bu çipler arasında Kirin setleri de yer alıyor.

tsmc 1

Huawei darbe üstüne darbe yerken bir açıklama da TSMC’den geldi. TSMC tarafından yapılan açıklamada, Huawei ile yola devam edecekleri belirtildi. Yani Tayvan merkezli şirket önümüzdeki dönemde de Kirin yonga setlerini üretmeye devam edecek.

Elbette TSMC’nin bu işe ne kadar devam edeceği de bir diğer soru işareti. Çünkü ARM tabanlı Kirin yonga setinin üretimi önümüzdeki dönemde sıkıntıya girebilir. Dolayısıyla Tayvanlı şirketin üretecek bir Huawei ürünü bulamaması da muhtemel.

iOS 13 güncellemesi hangi modellere gelecek?