Huawei katlanabilir telefonlarda Vivo’yu ikiye katladı!

Huawei yeni katlanabilir akıllı telefonu

IDC, son raporunda Çin’deki katlanabilir cihaz pazarının 2024’ün 2. çeyreğinde Huawei öncülüğünde büyümeye devam ettiğini açıkladı. Ülke, yıllık bazda %104’lük bir artışla 2,57 milyon katlanabilir cihaz satışı gerçekleştirdi.

Huawei, tüm satışların %41,7’sini alarak pazara hakim oldu ve en yakın rakibi olan vivo’nun neredeyse iki katı bir pazar payına sahip oldu. Araştırma şirketi IDC, firmanın bu üstünlüğünü, Çin yapımı yonga setleri ve uydu bağlantısı özellikleriyle gelen Mate X5 ve Pocket 2 modellerine bağladı. Huawei’nin ardından, ultra ince X Fold3 ve Snapdragon 8 Gen 3’e sahip X Fold3 Pro modelleriyle vivo geliyor.

Huawei

Nisan-Haziran 2024 döneminde satılan 2,57 milyon katlanabilir cihaz, 2023’ün 2. çeyreği ve 2024’ün 1. çeyreğine kıyasla daha yüksek bir satış rakamı olsa da, pazarın en başarılı çeyreği olan 2023’ün sonundaki tatil dönemine göre hala düşük. Ancak, katlanabilir telefonlara olan ilginin artması göz önüne alındığında, 2024’ün 3. çeyreğinde hem sıralı hem de yıllık olarak bir artış bekleniyor.

Şirket yakın zamanda tanıtacağı nova Flip lansmanıyla pazarın daha da büyük bir payını ele geçirmeyi hedefliyor. Yeni kapaklı telefonun, Huawei’nin diğer kapaklı telefonlarından biraz daha büyük bir kapak ekranına ve muhtemelen daha düşük bir fiyat etiketine sahip olacağı belirtiliyor. Bu, Huawei’nin pazar payını artırmasına ve katlanabilir cihaz segmentinde liderliğini pekiştirmesine yardımcı olabilir.

Google Pixel Watch 3 için özellikler ortaya çıkmaya başladı