Huawei katlanabilir ekran patenti ortaya çıktı

Huawei katlanabilir ekran patenti

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Huawei, katlanabilir ekran patenti alarak önemli bir işe imza attı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Katlanabilir cihazlar, muhtemelen Huawei katlanabilir ekran patenti ile birlikte piyasada önemli bir yere ulaşacak. Samsung Galaxy Fold ile başlayan bu akım, kısa bir süre içerisinde bütün akıllı telefon şirketlerine yayıldı. Hemen hemen tamamı bu teknolojiyi bir şekilde benimsedi.

Huawei ise bu yeni teknolojiyi benimsemekten çok daha ötesine geçti. Şirketin Mate X modeli, bu alanın en iyileri arasında kabul edildi. Şirketin Nisan 2019’da Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü’ne gönderdiği belgelerde, yeni nesil menteşeler göze çarpıyor.

Yen katlanabilir ekran modelleri kırılmayı önleyecek

Huawei şirketini bu yeni katlama teknolojisinde öne geçiren taraf mekanizma oldu. Katlama mekanizmasına ayrıntılı bir şekilde göz atıldığında aslında tam bir ekran katlaması yapılmadığı görülüyor. Şirket bunun yerine kıvırma tekniğini kullanmış.

Huawei katlanabilir ekran patenti

Yeni paten de detaylı bir şekilde baktığınızda, Samsung firmasını geçebilecek potansiyele sahip olduğunu hemen görebilirsiniz. Buradaki katlama teknolojisi cihazın ekranını kendi içerisinde kırabiliyor. Geniş açı ile alınan bu kıvırma işlemi, ekranın kırılmasını geliyor.

Huawei tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, katlanabilir ekranların çok daha kullanışlı olması sağlandı. Bu sayede siz ne şekilde kıvırırsanız kıvırın asla kırılmıyor. Samsung Galaxy Fold modelinde hatırlayacağınız üzere sürekli ekran kırılma problemi ortaya çıkıyordu. Şimdi bu problem tamamen ortadan kaldırıldığı gibi görünüyor.

Huawei tarafından geliştirilen yeni ekran katlama teknolojisi ile alakalı siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.