Toyota ve Tesla arasındaki yarış iyice kızıştı

Toyota ve Tesla

Otomotiv sektörünün iki devi olarak kabul edilen Toyota ve Tesla arasında atışma başladı. Özellikle Toyota bu konuda çok hırslı.

Otomobiller ile alakalı son dönemlerde çok fazla değişiklik ortaya çıkmasıyla birlikte Toyota ve Tesla rekabeti kızıştı. Özellikle de elektrikli araçların sayısındaki artış herkeste hayranlık uyandıracak cinsten. Bu yeni teknolojinin başını bildiğiniz üzere Tesla çekiyor.

Bütün otomotiv dünyasını peşinden sürüklemeyi başaran Tesla, adeta bir şef gibi görülüyor. Bunu zaten Toyota da ifade etti. Toyota Başkanı Akio Toyoda yaptığı açıklamada, Toyota’nın bir restaurant olduğunu, Tesla’nın ise buradaki bir şef olduğunu söyledi.

Tesla yenilikçi kimliğini sürdürüyor

Toyota Başkanı tarafından da ifade edildiği üzere, Tesla adeta bir şef gibi piyasayı domine ediyor. Ancak Toyota, asıl olanın restaurant olduğunu (kendi şirketinden bahsediyor) ifade etti. Ona göre Tesla harika tariflere sahip ancak otomotiv sektörü olmadan bunu yapması imkansız.

Toyota ve Tesla

Otomotiv devi Toyota, uzun bir süredir hisse fiyatı bakımından Tesla’nın arkasına düştü. Aslına bakacak olursanız bunun asıl nedeni, Tesla şirketinin yeni bir dünya yaratmak istesinden kaynaklı. Ancak Akio Toyoda, Tesla şirketinin henüz yeni bir dünya yaratamadığını ve bunun uzun zaman alacağını ifade etti.

Tesla bu yıl 500 bin otomobil üretmek istiyor. Toyota ise 2019 yılında en az 10 milyon araç sattı. Tüm bunlara rağmen Tesla hisseleri çok daha yüksek. Buradaki sonucun elbette asıl nedeni Elon Musk. Onun yeni bir evren yaratma hayali, hisselerinde de ciddi bir artış yaşanmasını sağlıyor. Sizce hangi otomotiv firması daha iyi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.