Huawei kan kaybetmeye devam ediyor

Huawei Temmuz aHuawei Temmuz ayında 6G teknoloji için test uydularını başlatacakyında 6G teknoloji için test uydularını başlatacak

Geçtiğimiz yıla kadar küresel pazarda zirveye oynayan Huawei artık kendi ülkesinde de kan kaybediyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Huawei geçtiğimiz yılın hemen başlarında ağır bir ambargo ile karşılaşmıştı. Bu ambargo kapsamında alınan kararlardan birisi de Huawei’nin satışa sunduğu telefonlarda Google servislerinin yer almayacak oluşuydu. Nitekim bu durum Avrupa’da derin çatlaklara neden oldu.

Avrupa’daki müşteri kitlesini hızlı bir şekilde kaybeden Huawei’yi Çin’deki yüksek satış rakamları ayakta tutuyordu. Fakat gelen son raporlar artık Çinli tüketicilerin de Huawei’ye karşı mesafeli olduğunu gözler önüne seriyor.

Huawei kan kaybetmeye devam ediyor

Aşağıdaki grafikte de net bir şekilde görüldüğü üzere geçtiğimiz yılın 2. çeyreğinden sonra Huawei’nin satışlarında büyük bir düşüş söz konusu. Huawei’nin satışlarının düştüğü dönemde ise Apple, Oppo ve Vivo satışlarının arttığı görünüyor. Bu da bizlere Huawei müşterilerinin Oppo, vivo ve Apple’a kaydığını gösteriyor.

huawei

Güncel satış rakamlarına göre Çin pazarının yeni hakimi Vivo diyebiliriz. Onu az bir farklı Oppo takip ediyor. Xiaomi ve Huawei’nin satışları ise hemen hemen aynı denilebilir. Onları 5. sırada Apple takip ediyor.

Grafiğin devam analizini yapacak olursak Huawei’nin satışlarının biraz daha düşmesini bekleyebiliriz. Görünen o ki Çinli üretici öyle ya da böyle kolay kolay toparlanamayacak.

Hali hazırda Huawei’nin kendi işletim sistemi HarmonyOS de kullanıma sunulmuş değil. Görünen o ki Huawei’nin açısından olaylar pek de parlak görünmüyor.

Nubia Z30 geliyor! İşte cihazın özellikleri