Huawei’nin Fransa Ofisine Baskın Düzenlendi

Huawei

Geçtiğimiz yıl etkileyici bir dönüş yapan Huawei, Batı dünyasında ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor. Bu kez de şirketin Fransa ofisine baskın düzenlendi.

ABD’nin sert yaptırımları sebebiyle bir dönem iflasın eşiğine gelen Çinli telefon üreticisi Huawei, geçtiğimiz yıl tek kelimeyle muhteşem bir geri dönüş yaptı. Devam eden ambargoya rağmen Mate 60 gibi en iyi amiral gemisi telefonlardan aşağı kalmayan bir telefon çıkaran şirket, bu hamlesiyle herkesi şaşırttı. Şirketin yıllar sonra en üst segmente geri dönmesi, kullanıcı nezdinde de heyecan yarattı; Özellikle de Çin’de. Huawei’nin kendi memleketinde büyük ilgi gören Mate 60, geçtiğimiz yıl Çin’de en çok satılan telefonlardan biri oldu.

huawei 2 scaled

Huawei böylece muhteşem bir geri dönüş yaptı yapmasına ama şirketin Batı dünyasındaki problemleri bir türlü son bulmuyor. Bir yandan hala ambargo şartlarıyla başa çıkmaya çalışan şirket, bir yandan da çeşitli yasal problemlerle boğuşuyor. Şirkete son darbe de Fransa’dan geldi. Fransa’da finansal faaliyetlerden sorumlu savcılar, Huawei ofisine baskın düzenledi. Bu baskın sırasında, şirketin olası yasa dışı eylemlerine dair kanıtlar arandı.

Fransa savcılığı daha sonra bir açıklama yayınlayarak, bunun bir ön inceleme olduğunu, şirketin yasa dışı bir faaliyette bulunduğuna dair herhangi bir çıkarım yapılmaması gerektiğini söyledi. Ancak şirketin ofisine baskın düzenlenmiş olması, gözleri bir kez daha Çinli telefon üreticisine çevirdi. Görünen o ki Batı dünyasında pek çok ülke Çinli telefon üreticisini yakın takipte tutmaya devam edecek.

Xiaomi 14 Ultra’nın Özellikleri Netlik Kazandı