HTC kan kaybetmeye devam ediyor!

HTC 2018 ikinci çeyrek sonuçları

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, kan kaybetmeye devam ediyor. 2018 yılının ikinci çeyrek sonuçları açıklandı. Gelir kaybı akıl alır boyutlarda değil. Firmanın sonu yaklaşıyor olabilir. İşte detaylar.

Oldukça inişli çıkışlı satış rakamlarına sahip olan HTC, son yılların en büyük krizine doğru adım adım ilerliyor. Her çeyrekte yayınlanan finansal raporlara bir yenisi daha eklendi. 2018 yılının ikinci çeyreğine ait sonuçlar yayınlandı ve firmanın artık ciddi sorunları olduğu tescillendi. Firmanın gidişatı pek parlak görünmüyor.

HTC gelirlerinin %58’ini kaybetti!

Firmanın kurucu başkanı Wang Xuehong, geçtiğimiz dönemlerde HTC’nin artık AR ve VR teknolojilerine ağırlık vereceğini zaten dile getirmişti. Ancak bu dönüşüm süreci henüz tamamlanmadı. Firma sektörde halen akıllı telefon üreticisi olarak biliniyor. Finansal raporlar firmanın akıllı telefon üretimini durdurmaya gittiğini işaret ediyor. Yani artık raflarda HTC marka telefon ve tabletler göremeyebiliriz. Şu an firmayı ayakta tutan tek şeyin geçtiğimiz aylarda Google ile yapılan anlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Peki küçülmenin boyutu ne durumda?

Apple 12 Eylül’de neler duyuracak?

Yayınlanan konsolide finansal raporlara göre, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre bu yıl gelirlerde %58 oranında bir düşüş söz konusu. Yani firma, gelirlerinin yarısından fazlasını kaybetmiş durumda. Firmayı daha fazla ayakta tutmak için küçülmeye gitmek artık kaçınılmaz. Diğer yandan Google ile yapılan anlaşma için firmada ciddi bir dönüşüm gerekiyor.

HTC 2018 ikinci çeyrek sonuçları

5G destekli ve Snapdragon 855 yongasına sahip yeni bir amiral gemisi akıllı telefon duyurulacağı yönünde iddialar olsa da bu rakamlardan hareketle pek mümkün görünmediğini söyleyebiliriz.