Huawei, Google için tablet üretiyor!

google pixel tablet

Geçtiğimiz yıl duyurulan Nexus 6P, Huawei tarafından üretilmişti. Bu yıl ise Huawei, Google için tablet üretecek. İşte detaylar.

Google tarafında bu yıl önemli değişiklikler bekleniyor. Bazı kaynaklar firmanın “Nexus” ismini bir kenara bırakacağı yönünde iddialara sahipken, yeni bir iddia Huawei’nin Google için tablet üreteceği yönünde. Bu yıl beklenen Google telefonlarının isminin Pixel ve Pixel XL olması bekleniyor. Peki tablet tarafında nasıl gelişmeler var?

Huawei Google için nasıl bir tablet üretecek?

İddianın kaynağı, sızıntıların popüler ismi Evan Blass, yani @evleaks isimli Twitter kullanıcısı. Geçtiğimiz gün yapılan paylaşımda, firmanın yeni cihazınıza ilişkin ilk detaylar paylaşıldı.

Twitter’da yapılan paylaşıma göre, Huawei, 7 inç büyüklükte ve 4 GB RAM’e sahip bir tablet ile karşımıza çıkacak. Google tarafında 7 inç büyüklüğe sahip tabletlere aslında alıştık. İlk Nexus tablet ve devamındaki ikinci nesli de 7 inç ekrana sahipti. Geçtiğimiz yıl duyurulan Pixel C isimli tablet ise 10 inç ekran büyüklüğüne sahipti.

Huawei tarafından üretilecek olan tabletin de “Pixel” ürün ailesinde olması bekleniyor. Cihazın isminin Google Pixel 7P olacağı tahmin ediliyor. Tüm bu gelişmeler için Google’ın 4 Ekim tarihindeki etkinliğini beklemek gerekiyor. İki yeni telefon, haberimize konu olan 7 inçlik tablet, Daydream VR gözlüğü ve 4K çözünürlük desteği sunan Chromecast beklenenler arasında. Detaylar şimdilik bu kadar.

Galaxy Note 7 için en sağlam 5 kılıf!