Yeni Nexus Telefonu Huawei Üretebilir

Google ve Motorola Nexus 6da Kapisacak

Google’ın bu yıl sonunda piyasaya süreceği yeni Nexus akıllı telefonunun üretimi için Çinli telefon üreticisi Huawei’yle birlikte çalışacağı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Nexus 6 ve Nexus 9’la hem akıllı telefon hem de tablet pazarında oldukça etkili olan Amerikalı internet devi Google, donanım alandaki çalışmalarına geri dönmek için uzun süre beklemeyecek gibi görünüyor. Google’a yakın kaynaklar tarafından paylaşılan yeni bilgiler, firmanın yeni bir akıllı telefon ve tablet için çalışmalara başladığını gösterdi. Üstelik paylaşılan bu bilgilere bakılacak olursa, Google yeni Nexus‘un üretimi için hangi firmayla çalışacağına şimdeden karara vermiş durumda.

xl_nexus 6

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Nexus 6’yı o sıralar kendi bünyesinde yer alan Motorola’ya, Nexus 9’u ise Tayvanlı teknoloji devi HTC Corporation’a ürettiren Google’ın bu sefer iki farklı firmayla birlikte çalışacağı söyleniyor. Yeni tableti için LG Electronics’le çalışması beklenen Google’ın yeni Nexus akıllı telefon içinse Çinli telefon üreticilerini tercih edeceği belirtiliyor.

Son dönemde akıllı telefon pazarındaki etkinliklerini arttıran Çinli telefon üreticilerin Google’ın dikkatini çektiği ve Xiaomi, Lenovo ve Huawei gibi firmaların Amerikalı internet devi tarafından değerlendirildiği söyleniyor. Bu üç firmayı da değerlendiren Google’ın yeni Nexus’un üretiminde kimi görevlendireceği konusunda nihayet bir karara vardığı ve tercihini Huawei‘den yana kullandığı belirtiliyor.

Hem Huawei tarafından üretilecek olan akıllı telefonun, hem de LG Electronics tarafından üretilecek olan tabletin bu yılın son çeyreğinde kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Yeni Tomb Raider Filmi İçin Çalışmalar Başladı