Note 7 krizinin sorumlusu: Samsung SDI

samsung sdi

Samsung Galaxy Note 7 pil sorununun sorumlusu belli oldu. Sorunun kaynağı Samsung SDI olarak belirtiliyor. İşte detaylar.

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Samsung Galaxy Note 7 krizinde yeni bir aşama kaydedildi. Ortaya çıkan bilgiler, hangi telefonlarda söz konusu batarya krizinin olduğunu gözler önüne seriyor.

Samsung SDI pillerde sorun var!

Samsung, 2014 yılından bu yana akıllı telefonlarının pilini kendisi üretiyor. Ancak Galaxy Note ve Galaxy S gibi popüler cihazlarda üretim hedeflerine yetişmek için dışarıdan destek alınan noktalar olabiliyor. Galaxy S6, Galaxy S7 ve Galaxy Note 7 modellerinin pilinde Samsung SDI imzası yer alıyor. Buraya kadar bir sorun yok. Sorun şimdi başlıyor.

LG Chem ve Chinese ATL pillerini de kullanan Samsung, kendi pillerinin üretim aşamasında pillerin paketlenmesi ve kaplanması için ITM Semiconductor ile anlaşma sağlamış. Ancak bu kaplamada yaşanan bir sorun sebebiyle piller hızlı şarj esnasında patlayabiliyor. Yani ilginç bir şekilde Samsung’un dışarıya ürettirdiği piller sağlamken, kendi ürettiği pillerde sorun yaşanıyor.

Piyasada yer alan Galaxy Note 7 modellerinin %70’inde Samsung SDI pil yer alıyor. Sadece %30’luk kısımda sorun yok. Ancak Samsung bunun ayrımını yapmadan tüm telefonları geri çağırıyor.

Hangi Note 7 versiyonu sorunsuz?

Eğer Galaxy Note 7 modelinde üretim yeri “Çin” olarak geçiyorsa, cihaz büyük bir olasılıkla güvenli kabul edilebilir. Ancak üretim yeri olarak “Kore” veya “Vietnam” yazıyorsa cihazınızı değişim için acilen Samsung’a geri götürmenizi öneriyoruz.

Galaxy Note 7 için en sağlam 5 kılıf!