Nexus cihazlar Google tarafından üretilecek!

Nexus cihazlar

Nexus cihazlar ilk günden itibaren üçüncü parti üreticilerin desteği ile üretiliyordu. Ancak bu durum değişiyor.

Nexus programı ilk etapta geliştiriciler için düşünülse de bugün tam anlamıyla rekabetçi akıllı telefonlar olarak karşımıza çıkıyor. HTC, LG, Samsung ve Huawei gibi büyük markalar ile Nexus cihazların üretimi konusunda el sıkışan Google, artık ipleri kendi eline almaya hazırlanıyor.

Nexus cihazlar Google üretimi olacak!

Ortaya çıkan yeni bir iddiaya göre Google artık Nexus akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için üreticilerle işbirliği yapmayacak. Google, cihazları kendi üretecek. Bu durum üreticiler için kötü görünse de Google açısından düşündüğümüzde daha başarılı cihazların önünü açacaktır. Özellikle HTC için bu kötü bir haber oldu. Çünkü sıradaki Nexus cihaz için Google’ın HTC ile anlaşacağı söyleniyordu. Hatta bu yıl Google iki Nexus cihaz için HTC ile gündeme gelmişti. HTC’nin 2015 yılındaki düşük satış rakamlarını da hesaba kattığımızda bu gelişmeden en büyük zarar görecek firma HTC olabilir.

Aslında geçtiğimiz yıl duyurulan Pixel C tablet bu uygulamanın ilk habercisi oldu. Çünkü Google Pixel C tablet adından da anlaşılabileceği gibi üçüncü parti üreticiler tarafından değil, direkt olarak Google tarafından tasarlanıp üretilen bir tablet bilgisayar şeklinde karşımıza çıkmıştı.

Nexus cihazlar için Google’ın planları artık değişti. Bu yıl içerisinde konu hakkında daha fazla detay karşımıza çıkacaktır. Şimdilik beklemek gerekiyor.

HTC One M10 için beklenen 5 özellik!