Google kendi telefonunu üretecek!

google akilli telefon

Kısa bir süre önce Google’ın kendi yongalarını üretmesi konusu gündeme gelmişti. Şimdi ise Google’ın kendi akıllı telefonlarını üretebileceği gündeme geldi. İddiaların kaynağı yine aynı. Google kendi telefonunu üretecek mi?

google-akilli-telefon

Android işletim sistemiyle mobil pazarın yarısından fazlasını elinde tutan Google, bu alanda oldukça başarılı. Samsung, LG, HTC, Sony gibi dev üreticilerle çalışan Google, aynı zamanda uzun zamandır Nexus serisi cihazlar ile karşımıza çıkıyor. Ancak Google şimdiye kadar işin hep yazılım tarafındaydı. Bu sefer donanım konusunda bir atak bekleniyor.

Google, şimdiye kadar HTC, Samsung, LG ve Huawei gibi üreticilerle anlaşarak Nexus akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlarla karşımıza çıkmıştı. Ancak bu cihazların donanım tarafında bu üreticilere bağlıydı. Google sadece yazılımsal tarafta etkinlik gösterebiliyordu. Firmanın kendi yongalarını üreteceği iddiası kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Bu iddia şimdi çok daha kapsamlı.

The Information isimli kaynağa göre Google, kendi akıllı telefonunu üretecek. Nexus cihazlardan farklı olarak bu telefon tepeden tırnağa Google’ın elinden çıkacak. Donanım konusunda direkt olarak söz sahibi olabilecek. Bu hamle ile piyasaya çıkacağı iddia edilen cihazların “Pixel” ismini alacağı tahmin ediliyor. Firma kısa bir süre önce Pixel C isimli tablet bilgisayarıyla zaten karşımıza çıkmıştı.

Google’ın donanım tarafında da faaliyetlere başlaması firmaya maliyetler konusunda ciddi avantajlar getirebilir. Kendi yongalarını kullanması, Pixel serisi akıllı telefonlarda ciddi bir gelir kapısı oluşturabilir. Bu iddiaya gerçeklik payıyla bakıyoruz çünkü Google son yıllarda Nexus cihazları geliştiricilerden çok normal kullanıcılara da sunmaya başladı.

iPhone 6s ve Galaxy S6 kamera karşılaştırması!