Huawei, yeniden Nexus programında

nexus huawei

Önceki Nexus programında başarılı işler başaran Huawei, bu sefer yeniden aynı görevi üstlenecek.

İlk kez Google Nexus  programına dahil olan Huawei, Google’ın Çin’den gelen ilk ortağı olmuştu. Bu ortaklığın oldukça başarılı olmasının ardından tekrar partner olup olmayacakları konuşuluyordu.

Huawei tüketici işleri bölüm başkanı Charlene Munilall, medyaya verdiği  demeçte, bu yıl da Nexus telefonu üretmeye devam edeceklerini söyledi. Belli süre önce Huawei’nin Huawei 7P şeklinde bir isim tescili yaptığı ortaya çıkmıştı. Muhtemelen yeni akıllı telefon, Nexus 7P olarak piyasada olacak.

Programın devam etmesindeki en önemli etken Huawei’nin bu programda oldukça başarılı olmasıydı. Diğer bir etkende Google’ın Çin’de uygulama mağazasını faaliyete sokabilmek istemesi. Yani her iki tarafın da kazançlı çıkması söz konusu. Ama tüm bunlara rağmen operatörlerin fazla ilgisini çekmiyor.

Bu yılın Nexus telefonunda da Huawei’nin donanım tarafında cömert davranabilir. Snapdragon 820 yonga seti, 2K ekran çözünürlüğü, 4GB RAM, gelişmiş bir kamera muhtemel özellikler olarak belirtiliyor. Nexus telefonlarının yine Eylül sonlarında kullanıcıyla buluşması bekleniyor.

Samsung Galaxy S7 Active duyuruldu