Huawei CFO’su serbest bırakıldı!

Huawei CFO'su

Geçtiğimiz günlerde Kanada’da tutuklanan Huawei CFO’su Meng Wanzhou, bugün kefaret ile serbest bırakıldı. Peki, Meng Wanzhou’ya dava açılacak mı? Dava süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar!

Huawei geçtiğimiz hafta talihsiz bir olay yaşamış ve firmanın sahibinin kızı ve CFO’su olan Meng Wanzhou, Kanada’da tutuklanmıştı. Amerika’nın İran’a uyguladığı ambargoyu delmek ile suçlanan Meng Wanzhou‘nun dava süreci ise geçtiğimiz gün başlamıştı.

Japonya’dan beklenmedik Huawei ve ZTE hamlesi

Huawei’nin sözcüsü; Meng Wanzhou‘nun bu ihlali bilmeden yaptığını, ABD hukuk sistemlerinin adil bir karar vereceklerine inandıklarını söylemişti. Sözcü ayrıca; Huawei’nin, geçerli ihracat kontrolü ve BM, ABD ve AB’nin yaptırım yasaları ve düzenlemeleri de dahil olmak üzere, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda yasalara ve yönetmeliklere uygun davrandığının altını çizdi.

Huawei CFO’su serbest bırakıldı!

Yaşanan bu talihsiz olayda bugün bir gelişme daha yaşandı. Bayan Meng bugün kefaret ile serbest bırakıldı. Ancak Meng’in Kanada’nın British Columbia eyaletinin dışına çıkması yasak.

Huawei CFO

Söylentilere göre; Meng’in serbest bırakılması için Kanada’da yaşayan Çinlilerin yaptığı gösteriler bu kararda etkili olmuş. Şimdilik dava sürecinin nasıl devam edeceği ve Meng hakkında nasıl bir karar alınacağı bilinmiyor.