Huawei CFO’su tutuklandı!

Huawei CFO'su

Huawei cephesi bugüne kötü bir haber ile uyandı. Huawei CFO’su Meng Wanzhou bugün Kanada’da tutuklandı. Peki, Meng Wanzhou neden tutuklandı? İşte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

Dünyanın en büyük telekom ekipman üreticisi ve ikinci en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei’nin baş mali sorumlusu (CFO) Meng Wanzhou, Kanada’da tutuklandı. Meng Wanzhou‘nun İran’a yönelik ticari yaptırımları ihlal ettiği şüphesiyle tutuklandığı söyleniyor.

Huawei, yaşanan bu talihsiz olayı maalesef ki doğruladı. Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei’nin kızı olan Meng Wanzhou‘nun, 7 Aralık 2018 tarihinde New York eyaletinin Doğu Bölgesi Mahkemesinde yargılanacağı söyleniyor.

Huawei CFO’su haksız yere tutuklandı!

Huawei’nin sözcüsü TechCrunch’a verdiği demeçte; Bayan Meng’in bu ihlali bilmeden yaptığını, ABD hukuk sistemlerinin adil bir karar vereceklerine inandıklarını dile getirdi.

Sözcü ayrıca; Huawei’nin, geçerli ihracat kontrolü ve BM, ABD ve AB’nin yaptırım yasaları ve düzenlemeleri de dahil olmak üzere, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda yasalara ve yönetmeliklere uygun davrandığının altını çizdi.

Huawei Mate 20 Pro’nun oyun performansı nasıl?

Trump yönetiminde ABD’de haksız yere bir çok ambargo ile karşılaşan Huawei’nin şimdilik ne yapacağı bilinmiyor. Bakalım davanın seyri nasıl olacak? Umarız bu olay Huawei’nin yükselmeye başlayan şanını zedelemez.

Huawei CFO