Huawei AppStore, Avrupa’ya geliyor

huawei 6

Huawei’nin kendi mobil cihazları için geliştirdiği AppStore Avrupa’ya da geliyor. İşte Huawei AppStore hakkındaki son detaylar.

Akıllı telefon pazarının en fazla sevkiyat gerçekleştiren 3. firması olan Çinli Huawei, Apple’ın izinden gitmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Huawei AppStore ile kendi uygulama mağazasını açan Çinli üretici, şimdi de Avrupa’ya açılmaya hazırlanıyor.

Huawei’den yapılan açıklamada AppStore’un önümüzdeki günlerde Avrupa’da da kullanıma sunulacağı belirtildi. Hali hazırda Çin’de kullanımda olan Huawei AppStore, geçtiğimiz yıl uygulama ve geliştiricilerine 400 milyon doların üzerinde gelir sağlamış. Çinli üretici, Huawei’nin uygulama marketi için 240.000’den fazla geliştiricinin de aktif olarak rol üstlendiğini belirtti.

Elbette bu rakamların pek de etkileyici olduğu söylenemez. Zira geçtiğimiz üç aylık dönemde Apple’ın App Store’da sattığı uygulamalardan toplam 11 milyar dolarlık bir kar söz konusu. Bir tarafta 1 yıl boyunca elde edilen 400 milyon dolar, diğer tarafta ise sadece 3 ayda kasaya giren 11 milyar dolar. Arada fazlasıyla uçuk bir fark olduğunu dile getirmek mümkün.

Öte yandan Huawei’nin uygulama mağazasıyla birlikte, video servisini de Avrupa’ya getirme planları bulunuyor. Çinli üreticinin hem AppStore’u hem de video servisini 2018’in başlarında kullanıma sunacağı tahmin edilmekte.

Huawei AppStore, sizlerin de tahmin edebileceği üzere Huawei ve Honor logolu cihazlarda kullanılabilecek. 2018 sonrası çıkan Huawei ve Honor cihazlarında yeni uygulamalar ön yüklü olarak gelecek.