App Store, Google Play’e fark attı!

app store

Akıllı telefonları, bu kadar cazip kılan şey hiç kuşkusuz içinde barındırdığı uygulamalar diyebiliriz. Keza elinizdeki telefon teknik donanım bakımından dünyanın en iyi cihazı olsa bile, içerisinde doğru dürüst işe yarar bir uygulama olmadıktan sonra, pek de bir albenisi olmayacaktır. Keza geçmişte Windows Phone gibi bir gerçek var. Dolayısıyla bugün iOS ve Android destekli modellerin başarılı bir grafik sergilemesinde App Store ve Google Play’in payı hiç de azımsanacak türden değil.

App Store kullanıcıları daha zengin!

Uygulama tarafında yaptığı analizlerle tanınan App Annie, geçtiğimiz çeyreğe dair bazı bilgileri takipçileriyle paylaştı. App Annie tarafından paylaşılan bilgilere göre, tüm dünyadaki uygulama indirme rakamları 2017 son çeyreğine göre yüzde 10 oranında arttı. 2018’in ilk çeyreğinde App Store ve Google Play’den toplam 27.5 milyar uygulama indirildi. Bu gerçekten muazzam bir rakam.

İndirilen bu uygulamalar için harcanan ücret ise bir önceki çeyreğe oranla yüzde 22 oranla artarak 18.4 milyar dolara ulaştı.

İşin ilginç yanı Google Play’den indirilen uygulama sayısı 19.2 milyar seviyesindeyken. App Store’dan indirilen uygulama sayısı ise 8.2 milyarda kaldı. Fakat buna rağmen App Store, Google Play’den yüzde 85 daha fazla gelir elde etti.

Yani Android kullanıcıları daha fazla uygulama indirip daha az para harcarken, iOS kullanıcıları ise az uygulama indirip daha fazla para harcadılar.

Seks robotu Samanta’nın hakları var mı?