HTC Düşük Maliyetli Tablet Üretmeyecek

htc logo1

Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen Nexus 9’la tablet alanına geri dönen HTC, yeterince karlı olduğunu düşünmediği düşük maliyetli tabletlerden uzak duracak.

Özellikle gelişmekte olan pazarlarda ilgiyle karşılanan düşük maliyetli tabletler her geçen daha fazla teknoloji firmasının dikkatini çekmeyi başarıyor olsa da, Tayvanlı telefon üreticisi HTC Corporation‘ı henüz cezbedebilmiş değil. Hem Android hem de Windows işletim sistemli düşük maliyetli tabletlerin sayısı her geçen gün artıyor olsa da, HTC Corporation’a göre düşük maliyetli tabletler pazarı henüz kârlı bir pazara dönüşmüş değil.

Nexus 9'u HTC'nin Üreteceği Kesinleşti

Son yıllarda akıllı telefon alanına odaklanan ve bunun sonucu olarak tablet alanından bir süredir uzak duran HTC Corporation, geçtiğimiz ay Google tarafından resmi olarak tanıtılan Nexus 9‘la tablet alına dikkat çekici bir geri dönüş yaptı. Nexus 9’un piyasaya sürülmesinin ardından ise HTC’nin tablet alanındaki bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak konusu olmaya başladı.

Konuyla ilgili son günlerde çıkan söylentilerde firmanın düşük maliyetli tabletler alanına yönelebileceği iddia edilmiş olsa da, firmanın Kuzey Asya yöneticisi olan Jack Tong’u açıklamaları bu iddiaların doğruyu yansıtmadığını gösterdi. Düşük maliyetli tabletler üretmeyeceklerini belirten Jack Tong, bunun yerine hala gelişme potansiyeli olan orta ve üst seviye tabletler alanında çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Samsung’un Android 5.0 Planları Sızdı