Goolge Bulut Servislerinde İndirime Gidiyor

Google bulut 575

Bulut depolama servisleri alanındaki pazar payını arttırmak için sıkı bir çalışma yürüten Google, Amazon’la rekabet edebilmek için indirim kararı aldı.

Her geçen gün daha fazla kullanıcı çekmeyi başaran bulut depolama servisleri yükselişini sürdürürken, bu alandaki teknoloji devleri arasındaki çekişmenin boyutu da büyüyor. Son dönemde bu alanda ön plana çıkmayı başaran Amazon‘un bu alana domine etmesine razı olmayan internet devi Google, Amazon’la rekabet edebilmek için çareyi bulut servislerinde indirime gitmekte buldu.

Google_bulut

Bulut depolama hizmetleri alanındaki pazar payını arttırmaya kararlı görünen Google, geçtiğimiz günlerde San Francisco’da düzenlenen Cloud Platform konferansı sırasında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. BigQuery Storage ve Persistent Disk SSD gibi popüler bulut servisleri olmak üzere tüm bulut servislerinde fiyat indirimine gittiğini açıklayan Google, bunun dışında daha fazla kullanıcıyı cezbedeceğini umduğu birçok yeni özelliği ve hizmeti de etkinlik kapsamında duyurdu.

Google ve Amazon arasındaki bu çekişmenin kızışması ve fiyatların düşürülmesi bulut servislerinden faydanalanan kullanıcılar için memnun edici olsa da, bulut depolama alanında faaliyet gösteren daha küçük firmalar bu durumdan oldukça rahatsız görünüyorlar.

HTC Desire 820′nin Ucuz Versiyonu Ortaya Çıktı