House of the Dragon yayınlandı; büyük ilgi HBO Max’i çökertti

House of the Dragon oyuncularından tartışmalı seks sahnesine açıklama

Heyecanla beklenen yeni Game of Thrones dizisi House of the Dragon, dün gece yayınlandı. Diziye gösterilen yoğun ilgi HBO Max’i çökertti.

2022’nin belki de en heyecanla beklenen dizisi olan House of the Dragon, dün ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıktı. 2011-2019 yılları arasında yayınlanan ve tüm zamanların en başarılı dizileri arasında yer alan Game of Thrones ile aynı evrende geçen dizi, tahmin edildiği gibi izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. HBO ve HBO Max’in yayın yaptığı tüm ülkelerde dün akşam milyonlarca kişi aynı anda ekranın karşısına geçti ve Game of Thrones’un ilgi çekici evrenine, House of the Dragon ile yeniden adım attı.

Yeni Game of Thrones dizisinin gördüğü bu yoğun ilgi, diziyi HBO’daki prömiyeri ile aynı anda yayınlayan HBO Max’e fazla geldi. Heyecanla beklenen dizinin yayınlanmasıyla birlikte HBO Max’te çökmeler yaşanmaya başlandı. Bu teknik aksaklık herkesi etkilemedi ama bu sorundan binlerce kişinin etkilendiği söyleniyor. Haliyle bu durum HBO Max’e karşı seslerin yükselmesine sebep oldu.

House of the Dragon

Yaşanan bu aksaklığa rağmen dün gecenin HBO ve HBO Max için büyük bir zafer olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Game of Thrones’un hayal kırıklığı yaratan final sezonunun ardından insanların bu yeni diziye aynı ilgiyi gösterip göstermeyeceği konusunda şüpheler vardı. Ancak dün gece gösterdi ki House of the Dragon, son yılların en popüler dizilerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

George R.R. Martin’in Targaryen ailesinin tarihini anlattığı Fire & Blood adlı kitabından esinlenen dizi, izleyicileri Game of Thrones’ta anlatılan olayların yüzlerce yıl öncesine götürüyor ve Demir Taht’ta oturan Targaryen ailesi içinde yaşanan taht kavgalarına ve bu kavgaların sebebiyet verdiği iç savaşa odaklanıyor.

Netflix’ten The Sandman sürprizi