Asus Zenfone 9 çıkış tarihi açıklandı

Asus Zenfone 9

ASUS Zenfone 9’un çıkış tarihi açıkladı. 5.9 inçlik ekranıyla Zenfone 9, son dönemde çıkan en kompakt amiral gemisi telefonlardan biri olacak.

Söz konusu akıllı telefonlar olduğunda akla gelen ilk şirketlerden biri olmasa da ASUS da akıllı telefon pazarında yeni ürünler ortaya koymaya devam ediyor. Oyunculara yönelik performans odaklı akıllı telefonu ROG Phone 6’yı kısa süre önce piyasaya süren ASUS, teknik özellikleriyle dikkat çeken yeni bir telefon daha çıkarmaya hazırlanıyor. Söz konusu bu telefon, 5.9 inçlik ekranı ve kompakt tasarımıyla dikkat çeken ASUS Zenfone 9.

Son dönemde çeşitli söylentiler ve sızıntılar ile karşımıza çıkan ASUS Zenfone 9’un çıkış tarihi nihayet netlik kazandı. ASUS, yeni amiral gemisi akıllı telefonunu 28 Temmuz’da resmen tanıtacağını açıkladı.

asus zenfone 9 2

ASUS yeni amiral gemisinin teknik özellikleri hakkında resmi detayları henüz paylaşmadı. Tüm bu detaylar 28 Temmuz’da resmi olarak açıklanacak. Ancak daha önce sızdırılan bilgiler sayesinde telefonun teknik özellikleri büyük ölçüde netlik kazanmış durumda.

Zenfone 9, bugünlerde çıkan diğer amiral gemisi akıllı telefonlar gibi Qualcomm’un en yeni yonga seti olan Snapdragon 8+ Gen 1’den güç alıyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde çıkan ASUS ROG Phone 6 Pro da bu yonga setini kullanıyor.

4300 mAh bir bataryaya sahip olacağı söylenen telefonda çift kameralı bir arka kamera sistemi olacağı ve bu lenslerden birinin Sony IMX766 olacağı söyleniyor. Sony IMX766 son dönemde çıkan üst segment telefonlarda sıkça karşımıza çıkan 50 megapiksellik bir lens. Son olarak telefonun IP68 sertifikası alması, telefonun su ve toza dayanıklılık konusunda oldukça iddialı olacağını gösteriyor.

Apple ilk iPhone 14’leri üretmeye başladı