Honor X9b ilk kez görüldü

Honor X9b

Ocak ayında çıkan Honor X9a (Honor Magic5 Lite)’nın halefi olan Honor X9b, şirketin internet sitesinde paylaşılan görseller sayesinde ilk kez görüldü.

Hayatına Huawei’nin alt markalarından biri olarak başladıktan sonra yoluna bağımsız bir şirket olarak devam eden Honor, akıllı telefon pazarındaki varlığını her geçen gün biraz daha güçlendiriyor. Daha birkaç gün önce yeni katlanabilir telefonu Honor Magic Vs2’yi resmi olarak tanıtan şirket, daha şimdiden bir sonraki telefonunun lansmanı için gün saymaya başladı. Görünüşe bakılırsa şirketin sıradaki telefonu Honor X9b olacak.

Ocak ayında piyasaya sürülen Honor X9a’nın halefi olan Honor X9b, geçtiğimiz günlerde Honor’un Malezya’daki resmi internet sitesinde görüldü. Bu sitede yer alan görseller sayesinde telefonun tasarımı ilk kez görülürken, telefonun çıkışının da oldukça yakın olduğu anlaşıldı. Çünkü bildiğiniz gibi şirketler genelde önümüzdeki birkaç hafta içinde lansmanını gerçekleştirecekleri telefonların internet sayfalarını açıyorlar. Bu da Honor X9 serisinin yeni üyesi için ocak ayını beklememiz gerekmeyeceğini düşündürüyor.

Honor X9b 2

Honor’un Malezya sitesinde ortaya çıkan bu görseller, Honor X9b’nin tasarım olarak öncülünden çok da farklı olmayacağını gösteriyor. Telefonun arka yüzündeki kameralar yine halka şeklinde bir haznenin içine yerleştirilmiş. Telefonun öncülüne göre en kayda değer farkı vegan deriyle kaplanan arka paneli olacak gibi görünüyor. Elbette bu tasarım sadece belli renk seçeneklerine özel olabilir.

Öte yandan Honor’un resmi Twitter/X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım, telefonun yine kıvrımlı bir ekrana sahip olacağını gösteriyor. Bu ekranın üst orta tarafında nokta şeklindeki delikte selfie kamerası yer alıyor.

Honor X9a bazı pazarlarda Honor Magic5 Lite adıyla satışa sunulduğu için halefinin de yine benzer bir isimle farklı pazarlara sunulabileceği tahmin ediliyor. Ancak ismi henüz netlik kazanmış değil.

Honor X9b

Honor Magic Vs2 resmen tanıtıldı