HMD Hyper’ın Özellikleri Sızdı

HMD Nokia Lumia benzeri akıllı telefon

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan raporlarda HMD’nin birden fazla telefonu piyasaya sürmeye hazırlandığından bahsedilmişti. İşte bu telefonlardan biri olan HMD Hyper’ın özellikleri lansmandan önce sızdırıldı.

HMD Skyline, Finlandiyalı marka için büyük bir geri dönüş oldu. HMD yenilenen ürün portföyünde Hyper modeli de dahil olmak üzere daha fazla akıllı telefon çıkarmak istiyor ki zaten şirket planlarını bunun üzerine yaptı. Geçen hafta HMD Hyper‘ın tasarımını ortaya koyan görseller sızmıştı. Kaynaklar hiç boş durmuyor ve daha fazla detayı sızdırmaya devam ediyor. Bu sefer de telefonun hangi özelliklere sahip olduğunu öğrendik.

hmd hyper

HMD_MEME’S nickli Twitter veya diğer adıyla X kullanıcısının paylaşımına göre tasarımını Lumia’dan alan HMD Hyper’da FHD+ çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip OLED ekran bulunuyor. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 yongaseti var. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Cihazın 256 GB dahili depolama alanıyla çıkacağı ve microSD kart desteği sunacağı söyleniyor. microSD kart desteğinin olması güzel bir artı. Böylece depolama alanı daha da artacak.

Cihazın arka kısmında optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 50 MP’lik ana kamera, 13 ve 8 MP’lik iki kamera daha olacak. Fakat 13 ve 8 MP’lik kameraların detayları belli değil. Ön kısımda ise 50 MP’lik selfie kamerası bulunuyor. HMD Hyper’da 33W şarj desteğine sahip 4700 mAh değerinde pil yer alacak. Pilin 4900 mAh olduğuna dair başka bir iddia daha var, ancak 4700 mü yoksa 4900 mü olduğu resmi açıklamada netlik kazanacaktır. Telefonun yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

OnePlus 13 ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı