iPhone 15 Pro Max en çok satan model olacak

iPhone 15 Pro Max

Analist raporları, iPhone 15 Pro Max’in 12 Eylül’de resmi olarak tanıtılacak iPhone 15 serisinin açık ara en çok satan modelin  olacağını gösteriyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple, heyecanla beklenen yeni akıllı telefonlarını bu ay resmi olarak tanıtacak. Merakla beklenen iPhone 15 serisinin 12 Eylül’de resmi olarak tanıtılacağı kesinleşmiş durumda. 12 Eylül’de düzenlenecek bu etkinlikten kısa bir süre sonra satışa çıkacak olan iPhone 15 serisi, geçen yılki trendi koruyacak gibi görünüyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl iPhone 14 Pro, iPhone 14 serisinin açık ara en çok satan modeli olmuştu. Öyle ki Pro modeline olan bu yoğun ilgi Apple’ı bile gafil avladı ve bu model özelinde stok problemleri yaşandı. Şimdi gelen son bilgilere bakılırsa iPhone 15 serisinde de öne çıkan modeller Pro modelleri olacak. Özellikle iPhone 15 Pro Max’in satış performansıyla diğer tüm modelleri gölgede bırakması bekleniyor.

iPhone 15 Pro Max

Pazar araştırma şirketi TrendForce tarafından paylaşılan son analiz raporuna göre bu yıl satılan iPhone 15’lerin yaklaşık yüzde 40’ını iPhone 15 Pro Max’ler oluşturacak. iPhone 15’in Pro Max modeli 14’ün Pro Max modeline kıyasla neredeyse 100 dolar daha pahalı olacak. Ancak TrendForce’a göre Pro Max modelinde periskop kamera gibi sadece bu modelde bulunan bazı özelliklerin olması kullanıcıların bu 100 dolarlık artışa rağmen Pro Max modeline yönelmesini sağlayacak.

Öte yandan TrendForce tüm modeller göz önüne alındığında da iPhone 15 serisi için oldukça iyimser bir tablo çiziyor. TrendForce’un raporuna göre Apple iPhone 15 serisinden 80 milyon telefon satacak. Bu da iPhone 14 serisine kıyasla yüzde 6’lık bir artış anlamına geliyor.

Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir