iPhone Artık Hindistan’da Üretilebilir

foxconn hindistan fabrika

Apple ve Samsung gibi dev firmaların anlaştığı akıllı telefon montaj tesisi Foxconn, Hindistan’da yeni bir fabrika açmayı planlıyor. Yeni fabrika ile Apple’ın maliyetleri düşecek ve iPhone’lar artık Hindistan’da üretilecek.

foxconn-hindistan-fabrika-2

Çin’in en büyük tesislerinden biri olan Foxconn, yıllardır Apple ve Samsung gibi dev firmalarla anlaşarak, akıllı telefon ve tablet bilgisayarları montajlayıp paketliyor. Foxconn bir üretici değil daha çok ucuz işgücünü bir araya getirerek büyük firmalara pazarlıyor. Şimdiye kadar Çin’de faaliyet gösteren Foxconn, önümüzdeki dönemde Hindistan’da yeni bir fabrika açmayı planlıyor. Bunu açmasının sebebi ise sürekli artan akıllı telefon satışlarına yetişmek ve montaj hattının kapasitesini artırmak.

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon pazarı olan Hindistan, Foxconn ve Apple’ın yeni üssü konumuna gelebilir. Hem kendi iç pazarının giderek büyümesi hem de Çin’e göre daha ucuz işgücü sunması sebebiyle Foxconn, Hindistan’da Apple’a özel bir fabrika kuracak. Bu fabrikanın tek avantajı ucuz işgücü ve büyüyen Hindistan pazarı değil, aynı zamanda Hindistan’dan Avrupa’ya sevkiyat yapmanın maliyeti, Çin’e göre daha düşük. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde üretilecek yeni iPhone modellerinin arkasında “Made in China” yerine “Made in India” yazısını görmemiz mümkün.

Meizu M2’nin Özellikleri Belli Oldu