En çok satan telefon belli oldu!

en güçlü akıllı telefonlar

Counterpoint Research, en çok satan telefonu bugün açıkladı. Listenin ilk sıralarında yıllardır rekabet eden iki dev isim bulunuyor. İşte Counterpoint Research’ün raporuna göre en çok satan telefonlar!

Araştırma firması olan Counterpoint Research, bugün 2018 yılının ilk yarısına ilişkin raporlarını açıkladı. Counterpoint‘in açıklamış olduğu rapora göre; Apple ile Samsung arasındaki rekabette kazanan Apple oldu. Apple ve Samsung’un geçtiğimiz yıllarda hükümdarlığını ilan ettiği bu listede, bu yıl çok büyük değişiklikler yaşandı.

Apple, iPhone 8 ile yüzde 2.4’lük bir pazar payına sahipken, Samsung da Galaxy S9 Plus modeli ile yine yüzde 2.4 ile rakibini izledi. Apple’ın 999 dolarlık iPhone X modeli ise yüzde 2.3 ile listenin üçüncü sırasında yer almayı başardı. Listede dikkat çeken isimler ise; Xiaomi, Huawei, Vivo ve Oppo oldu.

Counterpoint Research raporu!

Counterpoint Research

Çin’in son dönemde akıllı telefon pazarında yapmış olduğu atılımlar meyve vermeye başlamış gibi görünüyor. Özellikle de Xiaomi hem uygun fiyatına rağmen yüksek performans sunması ile Apple ve Samsung‘u zirveden çok yakında indirebilir. Aradaki yüzde 0.2‘lik farkın 2018 sonuna doğru kapanacağını düşünüyoruz.

En hızlı, en güçlü akıllı telefonlar – 2018

Huawei cephesi ise daha büyük oynamak adına fiyat politikasını rakiplerine yakınlaştırı. Bu hamle maalesef ters tepmişe benziyor. Xioami’den sonra Vivo’nun da enterasan bir şekilde yükseldiği görünüyor. Vivo yakında Huawei’yi de geçebilir.