Hindistan koronavirüs mutasyonu Türkiye’ye bulaştı: Etkisini göstermeye başladı

Koronavirüsten korunmak

Hindistan koronavirüs mutasyonu Türkiye’ye ne yazık ki bulaştı. Üstelik daha şimdiden bazı etkileri olduğu görülüyor. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Bugüne kadar pek konuşulmayan Hindistan koronavirüs mutasyonu Türkiye’ye giriş yaptı. Hatırlayacağınız üzere pandemi ile ilgili birçok dedikodu ortaya çıkmıştı. Özellikle mutasyonlar konusunda neredeyse her ağızdan farklı bir söz çıktı. Mesela İngiltere varyasyonu ve Güney Afrika mutasyonu en çok bahsi geçen konulardan birisiydi.

Bunların hemen ardından Brezilya mutasyonu ortaya çıktı. Son olarak dünyada vaka sayısının adeta kontrolden çıktığı Hindistan mutasyonu görüldü. Bu mutasyonların neredeyse tamamı Türkiye’de görülüyor. Ancak Hindistan mutasyonu çok daha korkunç boyutlarda. Ayrıca bulaşıcılık seviyesini gerçekten de fazlasıyla artırıyor.

Hindistan mutasyonu salgın sürecini uzatabilir

Hindistan’da konuyla ilgili çalışan Koronavirüs Genetik Konsorsiyumu bazı açıklamalar yaptı onlara göre bu mutasyon Hindistan’da ciddi ölçüde yayıldı. Ayrıca başka ülkelere yayılmış olma ihtimalinden bahsedildi. Bu yeni mutant virüslerin bağışıklık sisteminden kaçabildiği ve bu nedenle daha fazla hasta ettiği söylendi.

Hindistan koronavirüs mutasyonu

Türkiye’de ise Hindistan varyasyonunun görüldüğü söylendi. Bildiğiniz üzere son dönemlerde vaka sayıları Türkiye’de de çok ciddi şekilde artış gösterdi. Bunun en önemli nedenlerinden birisinin de Hindistan mutasyonu olduğu söyleniyor.

Moderna koronavirüs aşısı tüm dünyada kullanılır olacak: Sıcak gelişme

Bu yeni mutasyon ile birlikte semptomların daha ağır bir şekilde görülebileceği ifade ediliyor. Ayrıca aşıya karşı bağışıklık kazanma gibi bir ihtimal var. Peki sizce Türkiye’de Hindistan mutasyonuna karşı nasıl bir önlem alınabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.