ASUS Zenfone 8 IP68 sertifikasını aldı

uuy

Özelllikle kamerasında hareketli parçaları olan bir telefonu suya dayanıklı yapmak kolay değil. Motorlu kameralara sahip ASUS Zenfone 6 ve Zenfone 7 serilerinin suya dayanıklı olmamasının sebeplerinden biri de budur. Şimdi ASUS bu tasarımı düşürdüğüne göre, Zenfone 8 ‘in IP68 derecesine sahip olacağını doğruladı.

ASUS, yaklaşmakta olan kompakt amiral gemisi telefon için yayınladığı en son teaser’ında, Zenfone 8’in IP68 derecesine sahip olacağını ortaya koydu; bu, toza, kire ve kuma dayanabilmesinin yanı sıra, 1.5 derinliğe kadar suya daldırılabildiği anlamına da geliyor. 30 dakikaya kadar metre.

ASUS Zenfone 8 IP68 sertifikasını aldı

Zenfone 8, yıllar içinde IP68 derecesine sahip ilk ASUS amiral gemisi olacak. Zenfone 6 ve Zenfone 7’den önce bile, suya dayanıklılık ASUS telefonlarda bulunan bir özellik değil, bu yüzden bu marka için büyük bir katkı. Daha önceki modellerinde de bu teknolojiyi getirmeye çalışmış ancak özellikle kamera konusunda tam verim alamadığı için geri çekmişti. Şimdi ise tüm çalışmalarını bitirdi ve su altında da stabil bir performans vermeye devam ediyor.

Şimdiye kadar ASUS, Zenfone 8’in de bir ses jakına sahip olacağını doğruladı ve teaserları, telefonun ön kamera için ekranın sol üst köşesinde bir delik olduğunu gösterdi. Ayrıca yüksek yenileme hızına ve Snapdragon 888 işlemciye sahip bir ekrana sahip olacak. Ancak cihazın satış fiyatı ve global pazarda ne zaman satışa çıkacağı şu an için bilinmediğini hatırlatalım.

 

Lenovo YOGA CC130 Şarj Cihazını tanıttı