Helldivers 2’nin çıkış tarihi belli oldu

123 32

Helldivers 2 duyurulduğundan bu yana hakkında az bilgi olan oyunlardan biriydi. Sony’nin State of Play etkinliğiyle birlikte oyunu perdeleyen sis dağıldı ve detaylar ortaya çıktı.

Helldivers, 2015’te piyasaya sürülmüş ilginç bir oyundu. Aliens ve Starship Troopers gibi bilim kurgu serilerinden ilham alan yapım zamanında ilgi görmüştü. Bu yılın başlarında kısa tanıtımla duyurulan Helldivers 2 ise ilk oyunun aksine karakterlerin yukarıdan görünmediği aksine TPS kamera açısına sahip bir oyun. En büyük yenilik kameranın değişmesiyle birlikte başlıyor. Devam oyunu State of Play’de kendine yer buldu. Çıkış tarihi resmen açıkladı.

Helldivers 2

Belirtilenlere göre Helldivers 2, 8 Şubat 2024’te PS5 ve PC için piyasaya sürülecek. Aslında oyunun bu sene sonunda çıkması planlanıyordu. Açıklanan çıkış tarihi ise gecikme olduğunu ortaya koyuyor. Oyunun standart sürümü dışında Super Citizen adında başka bir sürümü daha var. Ön siparişler 22 Eylül’de başlıyor.

Tabii ki oynanış videosu da paylaşıldı. Videoda Bile Titan adı verilen devasa böceklere karşı yapılan mücadele gösteriliyor. Dev böcekler direkt olarak Starship Troopers’ı andırıyor. Zaten en başta da Helldivers’ın Starship Troopers’tan da ilham aldığını belirtmiştik. Geliştirici Arrowhead Game Studios’un açıklamasına göre oyun derin ilerleme ve ekipman sistemine sahip. Farklı gezegenler var. En fazla üç kişiyle birlikte oynanabiliyor.

Yapımcılar Helldivers 2’deki her mücadelenin benzersiz tecrübe sunacağı ve eğlenceli olacağı konusunda da iddialı. Oynanışın farklı olması için ellerinden gelen en iyisini yaptıklarını söylüyorlar.

Resident Evil 4 Remake Separate Ways DLC’si açıklandı