Xiaomi 14 Ultra’nın Tüm Özellikleri ve Yeni Görselleri Sızdırıldı

Xiaomi 14 Ultra

Çok yakında resmi olarak tanıtılacak olan Xiaomi 14 Ultra’nın tüm teknik özellikleri netlik kazanırken, iki yeni görseli de sızdırıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, bu ay bitmeden bir telefonun daha lansmanını gerçekleştirecek. Söz konusu bu telefon, bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerde gördüğümüz Xiaomi 14 Ultra olacak. 25 Şubat’ta resmi olarak tanıtılacak olan yeni Xiaomi 14 modeli için bekleyişimiz sürerken, telefona dair belki de bugüne kadarki en büyük sızıntı geldi. Telefonun tasarımını gözler önüne seren iki yeni görsel sızdırılırken, telefonun tüm özellikleri de ortaya saçıldı.

26-29 Şubat arasında Barselona’da gerçekleşecek olan ve Vivo, Hyundai, Samsung gibi markaların da yer aldığı Mobile World Congress 2024’te sergilenecek olan Xiaomi 14 Ultra, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak. Telefonda bu yonga setine 16 GB LPDDR5X RAM ile 512 GB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik edecek. Avrupa pazarına sadece 512 GB’lık versiyonun sunulması bekleniyor ama bazı bölgelerde telefonun 1 TB dahili depolama alanına sahip versiyonu da satışa sunulabilir.

Xiaomi 14 Ultra 1 Xiaomi 14 Ultra 2 1

Xiaomi 14 Ultra, 6.73 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. 120 Hz yenileme hızına sahip bu ekranın çözünürlüğü 1440p. Maksimum parlaklığı ise 3000 nit. HDR10+ destekli ekranın altında parmak izi sensörü yer alıyor.

Xiaomi 14 serisinin diğer üyeleri gibi Ultra modelinin kamerası da Leica imzasını taşıyor. Telefonun dörtlü arka kamerası 50 megapiksellik dört farklı lens kullanıyor. Telefonun 1 inçlik ana lensine, geniş açılı bir lens, 3.2x zoom özelliğine sahip bir telefoto kamera ve 5x zoom özelliğine sahip bir periskop telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel.

Xiaomi 14 Ultra, 5300 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryada 90 W hızlı şarj ve 50 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Telefonun işletim sistemi ise Android 14 tabanlı HyperOS olacak. Telefonun bugün ortaya çıkan bir diğer özelliği de çift SIM-kart desteği.

vivo V30 Pro’nun Çıkış Tarihi ve Özellikleri