HBO Max Türkiye kararını açıkladı

hbo

Geçtiğimiz günlerde söylenti olarak yayılmaya başlayan HBO Max’ın ülkemizdeki faaliyetlerinin iptal edildiği iddiaları, maalesef gerçeğe dönüştü.

HBO Max Türkiye kararını açıkladı. Video akış platformları bugünlerde oldukça zor zamanlar geçiriyor. Bildiğiniz üzere artık pandemi yavaş yavaş hayatımızdan çıkıp giderken, geride ise belki de telafisi yıllar alacak hasarlar bıraktı. Bununla birlikte COVID-19 sürecinin her sektörü olumsuz etkilediğini söylemek çok da mümkün değil.

Örneğin, 2 yılı aşkın bir süre evde kapalı kalan ya da dışarıda geçirdiği süreler kısıtlanan insanlar, çareyi televizyon ve tabletler üzerinden film, dizi, belgesel ve reality show’ları izlemekte bulmuştu. Hal böyle olunca başta Netflix ve HBO Max olmak üzere birçok video akış platformuna adeta talep patlaması olmuş ve bu şirketler de orantısız bir şekilde büyümüşlerdi.

HBO Max, orijinal yapımları durduruyor!

HBO Max Türkiye kararını açıkladı

Ancak pandeminin etkisini kaybetmeye ve her şeyin normale dönmeye başlamasıyla birlikte bu sektörde de büyük bir ivme kaybının yaşandığı görülüyor. İşte bu gelişmelerde şirketlerin kararlarına sirayet etmeye devam ediyor.

HBO Max, 15 ülkeye daha genişleyecek

Normal şartlar altında bu yıl içerisinde ülkemizde ve dünya genelinde pek çok bölgede daha faaliyetlerine start verecek olacak HBO Max, söz konusu planların iptal edildiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl içerisinde giriş yapılması planlanan Türkiye, Danimarka, Hollanda, Orta Avrupa, Finlandiya ve Norveç’teki faaliyetlerin durdurulduğu açıklandı.

hbo1

İşin kötü yanı bu sürecin ne kadar devam edeceği ve önümüzdeki yıl HBO Max’ın kararını değiştirip yeniden ülkemizde faaliyetlere başlayıp başlamayacağı da belirsiz. Ancak öyle görünüyor ki sektör yeniden bir toparlanma sürecine girmeden HBO Max’ın ülkemiz için yeni planlar yapması da pek mümkün olmayacaktır.

Apple dolandırıcılık şoku ile karşı karşıya