Hayatımıza Giren Modemler Nasıl Olmalıdır?

İnternet ağları genişledikçe dünyanın küçüldüğü söylentileri her zaman dile gelmiştir. Buna küreselleşmenin bir boyutu dediler. Gerçekten de bu durumu yaşamımızda fark edebiliyoruz. İnternet sayesinde bir çok bilgiye nerde olursa olsun bilgi, veya biz nerde olursak olalım, ulaşıyoruz.

Tabi bu internete bağlanma araçının ana kaynağı modemlerdir. Modemlerin kaliteli ve standartlara uygun olması demek, internet kullanım performansının artı bir şekilde sürdürülmesi anlamına geliyor. Bu nedenle birkaç bilgi vermeye çalışacağız burada. Artık kablolu internet bağlantısı devri geride kaldı gibi. Göstergeler en çok tercih edilen modem türünün kablosuz yani ADSL olarak belirledi. Çünkü bunun avantajları çok uygun. Her yerden istediğiniz şekilde, internet bağlantısına olanak verdi. Hayatımızın her alanında artık internet var diyebiliriz. Bu ADSL modemlerine dair standartları sıralayacağız.

125430316-1-airties_air5341_wireless_modem

ADSL modem alırken dikkat edilecek birinci standart husus, kablosuz ağ standartlarının IEEE 802.11n kodunu karşılamasıdır. Peki bu standart ne anlama geliyor? 54 Mbps veri hızına sahip olduğunu, 5 GHz bandında çalıştığını anlatan bir standart türü anlamına geliyor. Bu bandın anlamı ne peki? 5 GHz bandı, performansı iyi bir modem demektir. Ayrıca çekme mesafesinin de, 35 ila 120 metre arasında olduğunu gösterir.  Şuanda kullanılan standartlar bunlardır. Lakin yakın bir zamanda 4G teknolojisine geçileceğinden bu standartlar güncellenebilir.

Arkadaşlar piyasada 5 Ghz hızında modemler bulunmaktadır. Ancak kullandığınız modemler genelde 2.4 GHz hızında olabilir. Bu demek oluyor ki, internet bağlantınızda kesintiler ve performans düşüklüğü yaşıyorsunuz ve bundan dolayı işleriniz aksıyordur. Bu bant hızında cihazınız varsa, bir de kablosuz donanım araçlarına sahipseniz, işiniz daha da zorlaşıyor. Çünkü 2.4 GHz hızında çalışan modem, paylaşımı, sahip olduğunuz kablosuz donanım araçlarıyla da yaptığından performans düşüklüğü daha da, dibe vuruyor. Ancak siz fiyatı biraz daha fazla olan 5 GHz hızında bir modemi alırsanız bu gibi paylaşımlardan dolayı, internet sıkıntısı yaşamasının önüne geçmiş olursunuz.

Alırken dikkat edeceğiniz bu standartlar, daha iyi bir internet kullanımı sizlere yaşatacaktır. Aldığınız internet paketinden zarar etmeden faydalanmanın yolu, pahalı diye almadığınız 5 GHz bandında çalışan modemlerdir.