Şarj Problemini Ortadan Kaldıracak Telefon

Hepimizin canını sıkan akıllı telefonlarda şarj probleminin yarattığı sorunlardır. Akıllı telefonun özellikleri çok olmasına iyidir, lakin bir de şarjı hemen bitmese daha iyi olacak. İphone 5S modeliyle bu sorunu çözdüm dedi. Ancak tam olarak deneyen var mı? Bilemiyorum, o yüzden çözdü mü? Yoksa çözmedi mi?

Şimdi burada bu soruna dair iddialı bir çözüm sunan İngiliz firmasının telefonuna değineceğim. Ancak ona değinmeden önce bazı şeyleri sizlere açıklamak istiyorum. Burada akıllı telefonlar hakkında gerek güvenlik sorunlarına gerekse bataryalarının ömrünü nasıl uzatırız sorunlarına sıklıkla değindik. Easycharge Smart cihazıyla 4 kat daha güçlü bir bataryaya sahip olabilirsiniz dedik. Daha başka yöntemlerle bu sorunu geçici olarak çözebileceğimizi söyledik. Lakin bunları hepsi de, uygulamaların çoğalması ve fazla enerji kullanmaya başlayan akıllı telefonunuzun iki saatte bir şarj olmasından kurtulmasına tam çözüm sağlamıyordu. Bu herkesin canını sıkan bir durum peki akıllı telefonlarda tam olarak bunun önüne geçen bir teknoloji geldi mi? Şimdilik hayır ama çalışmalar var tabi ki.

2013091406113993618

Ancak The Brick adlı telefon 6 ay boyunca şarja ihtiyaç duymuyor. Ancak bu telefonun akıllı olduğu söylenemez. Klasik telefonların işletim sistemi kullanarak çalışıyor. Ayrıca görüntüsü de, ilk çıkan telefonlar gibi. Ancak 6 ay boyunca şarja ihtiyaç duymuyor. Eğer siz hiç kesilmeden bir konuşma gerçekleştirseniz bu telefonla, 28 saat bataryası dayanabiliyor. Bunun yanında yüklenilen MP3 ses kayıtlarını çalabiliyor. Müzik dinleye biliyorsunuz yani. Bununla beraber bluetooth üzerinden akıllı telefonunuza bağlanarak iletişim kurabiliyor. Peki bu telefonun taliplisi var mı? Herhalde firmanın Pazar araştırması yapmadan kendisini tehlikeye atacağını sanmıyorum. İhtiyaca göre tasarlanmış bir telefon. Her ne kadar teknolojik olmasa da, sürekli şarj edilmesi gereken telefonların sağlayamadığı iletişim olanağını sağlıyor.

Biliyorsunuz İngiliz firmasından önce bu tarz bir telefon, Rus tasarımcı tarafından çıkarılmıştı. Bu da, demek oluyor ki, bu yönde bir talebin ortaya çıkması, firmaları harekete geçirmiş durumdadır. Bu telefonların fiyatları da oldukça ucuz. Ancak Türkiye’de taliplisi var mı, yok mu? meçhul bir durum. Bu nedenle Türkiye piyasasında, telefonu görebilir miyiz? Sorusuna cevap vermek için çok erken.