Hasılat rekortmeni 7 yabancı film

sinema

#İŞBİRLİĞİ

Sosyal hayatın ayrılmaz parçalarından biri olan sinema kültürü, gün geçtikçe daha da geniş kitlelere erişiyor. Peki bu kültürü rekorlarla süsleyen yabancı filmler hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Gişeyi sallayan 7 yabancı film!

Sinema artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmuş durumda. Elbette vizyona giren filmlerin hızına yetişmek mümkün değil. Neredeyse her hafta sonu onlarca yeni film beyaz perdeye merhaba diyor. Hal böyle olunca, çok sıkı bir sinema tutkunu olsanız da her film için yeterli zamanının olmayabiliyor.

Genel itibariyle sinema tutkunları, beyaz perdedeki gösterimine yetişemedikleri filmleri internet üzerinden servis sağlayıcılardan kiralayarak izleyebiliyorlar. İşte bu yazımızda, vizyona girip kaçırmış olabileceğiniz 7 rekortmen filmi sizlerle paylaşacağız.

Peki gelelim asıl soruya. Bu filmleri seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundurduk. Aslında cevap gayet basit. Bu 7 yabancı film konusunda tek bir kriterimiz vardı; gişe başarısı!

Burada listeleyeceğimiz 7 yabancı film, gişede 1 milyar dolar hasılata en kısa sürede ulaşmayı başarmış yapımlar.

Günümüzde gösterime giren yabancı film sayısı hayli fazla. Fakat bu kadar çok filme karşın hala 1 milyar hasılatı geride bırakan film sayısı iki eldeki parmak sayısını geçmiyor. Dolayısıyla bu filmler içerisinde kaçırdığınız, atladığınız ya da izlemeyi unuttuğunuz bir film varsa ilk programınıza o filmin ismini de iliştirmenizi tavsiye ederiz. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri gişede 1 milyar dolar hasılatı en kısa sürede geçen filmlerle başbaşa bırakalım.

Avengers Infinity War

1 milyar dolar hasılata ulaşma süresi: 11 Gün