Ayla, Oscar şansını tamamen kaybetti

ayla

Sinema tarihinin en presjijli ödülü olarak kabul edilen Oscar ödüllerinin yeni sahiplerini bulmasına artık sayılı günler kaldı. Bilindiği üzere Türkiye’den çıkan filmler “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında Oscar’a aday olmaya çalışıyorlar. Şimdiye kadar pek çok film için umutlansak da henüz Oscar adayı sadece bir film çıkarabilmiş durumdayız. Aynı ülkemizde gişede hayli başarılı olan Ayla gibi.

Ayla son 9 film arasına kalamadı

Yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı, senaristliğini ise Yiğit Güralp’ın üstlendiği film 7 haftada 4 milyona yakın seyirci tarafından izlenmişti. Kore savaşında yaşanan gerçek bir hikayeden esinlenen Ayla, milyonları göz yaşlarına boğdu. Fakat bu Ayla’nın Oscar adayı olması için yeterli olmadı.

Oscar’ın resmi sitesinden yapılan açıklamada “Yabancı Dilde En İyi Film” ödülüne aday olan 9 film listelendi. Filmler arasında Ayla ne yazık ki yer almıyor. Dilerseniz ilgili listeye buradan göz atabilirsiniz. Bu arada listede yer alan filmler ise şu şekilde;

Chile, “A Fantastic Woman,” Sebastián Lelio,
Germany, “In the Fade,” Fatih Akin, 
Hungary, “On Body and Soul,” Ildikó Enyedi,
Israel, “Foxtrot,” Samuel Maoz,
Lebanon, “The Insult,” Ziad Doueiri,
Russia, “Loveless,” Andrey Zvyagintsev,
Senegal, “Félicité,” Alain Gomis, director;
South Africa, “The Wound,” John Trengove,
Sweden, “The Square,” Ruben Östlund,

Ayla Oscar’a gidememiş olsa bile Almanya’da yaşayan Türk asıllı Fatih Akın’ın yönettiği In the Fade isimli yapımın Oscar şansı bulunuyor. En azından bu da bişeydir.

Son 10 yılın Oscar aday adayı Türk filmleri